Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

3-0 i EM-kvalöppningen

Första steget för att försvara Sveriges guld från F19-EM i somras gick bra. F18 vann första matchen i EM-kval 1 mot Makedonien med 3-0 (1-0). - Metodiskt och bra, berömde förbundskapten Calle Barrling den svenska insatsen.


De svenska segersiffrorna stannade på 3-0, trots förkrossande 27-0 i antal avslut. Det var spel mot ett mål.

- Vi var väldigt metodiska och en sån här match blir metodiken ännu viktigare. Det gällde att låsa upp dem på kanterna och kombinera sig fram på olika vis. Och det lyckades vi bra med, inte minst i andra halvlek, säger Calle Barrling som inte kände av någon nervositet trots att det dröjde 41 minuter innan Sverige spräckte nollan.

- Näe. När man dominerar så kraftigt så kändes det som att vi kommer att göra mål. Men det var skönt att få 1-0, det ger lite energi, även till huvudet. Man slappnar av och spelar smartare, säger Barrling som prisade spelförståelsen hos tjejerna. En definitiv styrka som fanns hos sommarens guldlag. Hälften av de tjejerna är kvar i denna upplaga och uppenbarligen har adelsmärket behållts även i detta lag.

- Det är inte lätt att spela med 21 spelare på en planhalva. Det var trångt i boxen och det är ändå bra att komma till 27 avslut. Ska man tycka något så är det kanske effektiviteten, med den statistiken ska vi göra något mål till. Men det är ingen av oss som tycker det är något konstigt med att vinna en internationell match med 3-0. De valde att spela väldigt lågt och försvara sig och målvakten var mycket bra.

I gruppens andra match spelade Montenegro och Nordirland 0-0. För avancemang till Elite Round gäller det att bli bland de två bästa, Elite Round spelas i april 2016 och EM nästa år avgörs i Slovakien i juli. Här näst väntar Montenegro klockan 11 svensk tid på torsdag.

Sveriges startelva: 1 Emma Holmgren - 2 Ronja Aronsson, 4 Nathalie Björn [K], 8 Emma Pennsäter, 5 Lotta Ökvist - 14 Maja Göthberg, 10 Filippa Angeldal, 6 Ellen Löfqvist, 11 Julia Zigiotti Olme - 18 Anna Anvegård, 9 Rebecka Blomqvist.

Ersättare: 12 Moa Olsson - 3 Josefine Rybrink, 7 Nathalie Persson, 13 Christine Tjärnlund, 15 Amanda Persson, 16 Ebba Wieder, 17 Ida Strömblad.