Oavgjord inledning på Elite Round

Det svenska F17-landslaget inledde Elite Round med att spela oavgjort, 1-1, mot Danmark. Laget gjorde en stark insats och var närmast segern. Danmark höll dock undan och Sverige fick därmed nöja sig med en poäng i jakten på en biljett till sommarens EM-slutspel. Den svenska startelvan mot Danmark.

Det svenska F17-landslaget inleder Elite Round med en oavgjord match där laget är närmast segern, precis som F19-landslaget inledde sitt Elite Round för en vecka sedan.

- Ja exakt, och de gick vidare till EM i sommar. Vi siktar på att replikera deras bedrift, säger förbundskapten Yvonne Ekroth.

Matchen i sig började jämnt och lagen kände på varandra. Första halvlek bjuder inte upp till något vidare skönspel och Danmark lyckas gå in till halvtidsvilan med 1-0 efter att ett långskott hittat rätt, Danmarks enda halvchans i hela matchen.

- Det märktes att tjejerna var tagna av stundens allvar i början av matchen. Ett EM-slutspel vore stort och det var rätt nervösa spelare som tog sin an Danmark under första halvlek, säger Yvonne Ekroth.

Till den andra halvleken kommer dock Sverige ut och spelar helt annan fotboll. Loreta Kullashi kvitterar matchen med 25 minuter kvar att spela, efter det går Sverige för segermålet.

- Vi spelar bländande fotboll i andra halvlek. Vi använder kanterna fint och kommer runt gång på gång. Det är verkligen trist att vi inte lyckas avgöra matchen då vi radar upp chanser, framförallt är vi väldigt starka på de fasta situationerna. Efter slutsignalen är det förbannade svenska spelare kontra jublande danska för att ge en klar bild av hur det oavgjorda resultatet togs emot, förklarar Yvonne Ekroth.

- Generellt skulle jag säga att man är glad för en poäng från första matchen, vi är med i racet om EM-biljetten. Men sett till matchbilden så svider det såklart såhär tight inpå slutsignalen. Det hade varit skönt om vi satt dit en avgörande boll, säger Yvonne Ekroth.

Sveriges Elite Round fortsätter nu med spel mot Österrike och Norge på måndag och torsdag. Fortfarande finns det stora chanser för avancemang till sommarens EM på Island. Det svenska laget får nu ladda om och sikta på full poängskörd i de kommande matcherna.

- Vi ska låta det här smälta in och njuta av poängen. Det är ett bra gäng med härlig atmosfär där alla hejar på varandra. Släpper vi nervositeten och fortsätter spela som i den utmärkta andra halvleken så kommer det här bli bra, avslutar Yvonne Ekroth.