Link

Kvalförlust i Benidorm

P17-landslaget föll i öppningsmatchen av Elite Round. Två mål inom loppet av tre minuter i den första halvleken avgjorde matchen för hemmanationen Spanien. - Vi tappade i försvarsspelet i första och det går inte mot sånt här motstånd, konstaterade förbundskapten Roland Nilsson efteråt.

P17-landslaget kickade igång EM-kvalets Elite Round mot Spanien i lejonets kula, på Guillermo Amor-stadion i Benidorm. Tuffast tänkbara start i en tuff grupp skulle det visa sig.

Och det rättvisande i resultatet är svårt att invända emot men Sverige var nära att få den drömstart som man kanske hade behövt för att ändra på utgången av öppningsmatchen. Efter bara tre minuters spel hade svenskarna en jättechans med en boll i stolpen.

- Starten kändes bra men istället för att vi lyfte oss av det så tappade vi i aggressivitet i försvarsspelet. Det håller inte mot sånt här motstånd, konstaterade Roland Nilsson krasst efter slutsignalen.
- Det gjorde att vi fick jobba oerhört mycket.

Det höll inte i längden och Spanien kunde till slut utnyttja sitt övertag. Två flinka mål efter halvtimmen satte hemmalaget i en komfortabel sits inför fortsättningen.

Sverige snackade ut i halvtid och lyckades också ändra matchbilden till den andra halvleken.

- Andra halvlek är mycket bra. Då uppträder vi som vi skulle gjort hela matchen. Då ligger vi på rätt nivå och vi vet vad som krävs för att matcha en motståndare av den här klassen.

Sverige skapade också en del halvchanser framåt. Mot slutet chansade man en del och blottade sig därmed bakåt, vilket gjorde att målvakten John Håkansson fick svara för ett par klassräddningar.

Härnäst väntar nu Frankrike klockan 12 på söndag. Hoppet lever fortfarande om avancemang till EM då det från och med i år finns 15 platser att slåss om i slutspelet. Sju av åtta grupptvåor går därmed vidare tillsammans med gruppsegrarna. Frankrike slog Israel med 1-0 tidigare idag.

Sveriges startelva: 1 John Håkansson - 6 Felix Olsson Lundgren, 4 Dennis Hadzikadunic [K], 7 Thomas Poppler Isherwood, 5 Anton Kralj - 13 Felix Beijmo, 8 Adam Hellborg, 10 Dusan Jajic, 9 Svante Ingelsson - 15 Zackarias Faour, 17 Moustafa Zeidan.