Link

Förlust även mot Israel

Det blev en tredje rak förlust när P17 avslutade Elite Round-kvalet med 0-2 mot Israel i Alcoy. Frankrike och Spanien spelade 1-1 och avancerar vidare till EM-slutspelet.

Sverige föll alltså med 0-2 (0-1) mot Israel. På en väldigt tungsprungen plan uppe i Alcoy mot israeler som kämpade frenetiskt då man hade chansen att snuva Spanien på avancemanget från gruppen vid rätt resultat.

- Och idag gör vi en väldigt bra arbetsinsats, berömde förbundskapten Roland Nilsson medveten om att det var tredje tuffa matchen på kort tid.

Sverige styrde spelet inledningsvis men hamnade ånyo i underläge. I 22:a minuten fick Yam Cohen på en fantastisk träff, en riktig häxpipa från 25 meter till 1-0.

Sverige gnuggade på medan Israel kunde lägga sin försvarslinje lägre och sikta på att kontraslå. Mönstret fortsatte efter paus.

- Det kändes som att vi nötte ner dem och att 1-1 skulle vara på väg men tyvärr gör vi ett kostsamt misstag som leder fram till 0-2 och då var det mer eller mindre kört. Vi fick satsa ännu mer framåt och de fick ännu bättre lägen att kontra. Men vi jobbade och slet matchen igenom, säger Rolle efter tredje förlusten i gruppen.

Tuffast tänkbara motstånd har det varit nere i Spanien och att undvika att släppa in första målet är förstås bra om man ska förmå rubba så starkt motstånd.
- Sedan gäller det att fullfölja matchplanen också. Vi är så kompakta i försvaret och bollskickliga i offensiven att vi ska våga tro på det vi gör. Vi gör det bra länge men sedan finns det tendenser att vi tappar och själva bryter mönstret fast vi inte behöver det. Och då leder det till kostsamma misstag.

Israels seger räckte inte till mer än en tredjeplats i gruppen. Spanien kvitterade till 1-1 mot Frankrike och bärgade andraplatsen med minsta marginal.

Sveriges startelva: 12 Marko Johansson - 6 Felix Olsson Lundgren, 4 Dennis Hadzikadunic [K], 7 Thomas Poppler Isherwood, 5 Anton Kralj - 17 Moustafa Zeidan, 13 Felix Beijmo, 11 William Jan, 10 Dusan Jajic - 15 Zackarias Faour, 18 Emin Karaman.