Oavgjort mot Rumänien efter sen kvittering

I två landskamper ska det svenska P17/98-landslaget möta Rumänien i Pitesti. Under tisdagen spelades den första matchen och efter ett mål på övertid i den andra halvleken av Sverige slutade matchen oavgjort 2-2. Det var en match med två ansikten. - Det var två halvlekar som var lite olika. I den första var vi lite starkare medan Rumänien var starkare än oss i den andra, säger förbundskaptenen Claes Eriksson.

Efter 4-nationsturneringen på hemmaplan i september var det återigen dags för det svenska P17/98-landslaget att visa upp sig. Det första av två möten mot Rumänien slutade 2-2 på Stadionul Nicolae Dubrin. Sverige tog tidigt ledningen i den 13:e minuten genom Isac Lidberg men trots bra svenskt spel kvitterade rumänerna bara 13 minuter senare. 1-1 kom också att stå sig halvleken trots ett svenskt övertag. I den andra halvleken var det dock Rumänien som höll i taktpinnen och deras ledningsmål av Ianis Hagi såg ut att bli avgörande. Men inbytte Oliver Stojanovic Fredin ville annat och kvitterade i den fjärde övertidsminuten.

- I den första halvleken är vi lite spetsigare. Vi håller i bollen och ha bra kontroll på spelet. I den andra är Rumänien bättre och vi tappar bollen enkelt. Det studsar lite för mycket på våra fötter. När många är på väg framåt och vi tappar bollen så blir vi för långa i vårt försvarsspel, analyserar förbundskaptenen Claes Eriksson och fortsätter:

- Sen får man ändå vara positiv med avslutningen. Oliver gör ett jättefint mål. I det skedet av matchen kändes det lite mer som en vinst än en förlust för oss. Men hade vi sagt att det skulle sluta oavgjort i halvtid så hade vi blivit besvikna.

På torsdag är det dags för det andra mötet landslagen emellan och det finns ljuspunkter för Claes Eriksson att ta med sig till den matchen.
- Det var perioder i matchen som var bra och som vi kommer ta med oss. Framför allt stora delar av första halvlek. Då höll vi ihop laget, hade ett bra passningsspel och kom till bra avslutningslägen. Men vi hade kanske kunnat gjort något mer mål. Men sådan är fotbollen.

I den matchen kommer fler spelare att få visa vad de går för i den blågula landslagsdräkten.
- Då kommer flera killar att få chansen att visa upp sig. Alla kom inte in idag men dom kommer att få starta. Det är kul att det är många som kommer att få chansen. Några killar tog den chansen idag och förhoppningsvis är det några som gör det i nästa match.

Sveriges startelva: 12 John Håkansson - 2 Aron Mar Brynjarsson, 3 Kristopher Da Graca, 7 (K) Thomas Isherwood, 5 Anton Kralj - 8 Felix Beijmo, 14 Besard Sabovic, 9 Adam Hellborg, 13 Onur Körhan - 16 Isac Lidberg, 18 Moustafa Zeidan.
Ersättare: 1 Viktor Göranzon, 4 Sebastian Heaver, 6 Jesper Lövdahl, 10 Kyria Kambusi, 11 Junior Kamana Wa Kamana, 15 Oliver Stojanovic Fredin, 17 Jerome Tibbling Ugwo.