Link

Målkalas mot Skottland

Sverige hade målfest i EM-kvalet mot Skottland i Arena Skövde. Efter gårdagens förlust mot Armenien var det nödvändigt med storseger för att en liten chans till avancemang skulle finnas inför avslutningen mot Israel. Slutsiffrorna skrevs 13-0 i en match där Kristian Legiec och Sargon Abraham blev tremålsskyttar.


13 mål, fördelat på åtta målskyttar, låter imponerande men faktum är att det var trögt i portgången för Sverige som inledde med tio mållösa minuter då faktiskt Robin Armandt fick värja det svenska målet från påhälsning några gånger.

- Vi hade en plan inför den här matchen. Den följde vi tyvärr inte i den första halvleken då vi inte var i närheten av det vi pratat om, menade förbundskapten Charbel Abraham bistert.

- Vi hade pratat om att deras sista gubbe står väldigt centralt och att det gällde att få vår pivot ut mot kanten och att ha folk på andra stolpen. Jag vet inte hur många skott som rullade förbi där. Det går inte att sätta upp en plan och inte följa den men det rättade vi till inför andra halvlek och nästan alla mål var ju identiska. Då tycker jag ändå att ytorna kanske rent av var större i första halvlek, säger Charbel som tack och lov fick se några bollar hamna rätt även före paus.

Kristian Legiec spräckte målnollan efter knappa tio och halvleken avslutades läckert när Burda klackstyrde in 3-0 på Sargon Abrahams genomskärare.

Tappen ur tunnan gick sedan med besked i den andra halvleken. Det var kattens lek med råttan och mängder av fina svenska kombinationer. Det kändes som att det kunde ha blivit hur många mål som helst nästan.

Hemmaspelaren (Skövde) Hannah Abraham fick glädjas åt sitt första landslagsmål, ett snyggt sådant på framspelning av kusin Sargon.

- Det var ju kul att Sargon bjöd igen för alla gånger man passat fram till honom, log Hannah.

Israel tappade idag en 2-0-ledning till 2-2 i slutet mot Armenien. De sistnämnda ligger därmed i vinnarhålet inför gruppavslutningen på lördag. Chansen finns ändå såväl för Israel som Sverige vilket borgar för en öppen och offensiv tillställning på i Arena Skövde 18:30 på lördag. Det finns en möjlighet utöver gruppsegern att gå vidare som bästa tvåa.

- Jag tror vi har goda möjligheter att slå Israel också om vi kommer upp i samma nivå som i andra halvlek, menade Hannah Abraham.

- Vi behöver vinna. Jag säger det åter igen, det är rankingpoängen som också är viktiga inför kommande kval. Jag vill ge killarna en eloge för att de behåller fokus hela tiden idag även när det rinner iväg i andra halvlek. Det är inte så lätt men det lyckades vi med, avslutar Charbel Abraham.