Link

Uddamålsförlust mot Norge

För det svenska F15-landslaget blev det förlust i det andra mötet mot Norge. Efter en oavgjord första halvlek kunde Ingrid Olsen skjuta Norge till ledning i den 48:e matchminuten. Målet blev matchens enda och slutresultatet skrevs till 0-1.


Matchen var det andra mötet mellan lagen på tre dagar. I tisdags kunde Sverige kvittera och spela oavgjort efter ett mål på tilläggstid. När lagen möttes igen uppstod åter chansen till en sen kvittering, men denna gång var inte marginalerna på Sveriges sida.

- Ja, det var nära att det blev oavgjort även idag, men denna gången gick bollen utanför istället för i mål, säger förbundskapten Katarina Olsson.

Jämn match

Som resultatet indikerar var det en jämn och tät match som spelades på Sannerudsvallen i Kil. Norge försvarade lågt vilket gav Sverige möjligheten att ta hand om bollinnehavet. Men trots svenskt bollinnehav blev första halvlek mållös.

- I senaste matchen har vi bra energi i både försvar och anfall. Idag tycker jag energin saknas något. Visst var det en del trötta ben men förutsättningarna var lika för Norge, säger Olsson.

Sverige fortsätter att äga bollinnehavet i andra halvlek men istället för ett svenskt ledningsmål är det Norge som får fira när Ingrid Olsen sätter 0-1 i 48:e matchminuten. Målet blir matchens enda och Norge tar hem vinsten.

- Vi hittar inte riktigt igenom deras försvar idag. Det saknades en del kombinationer som vi lyckades med i första matchen. När vi väl lyckas med vårt spel kommer vi igenom, tyvärr med uteblivet resultat, säger Olsson.

Svensk framtid

Matcherna, som summeras i en förlust och en oavgjord, var de två första för F15/99-landslaget. Vinsten uteblev men förbundskapten Katarina Olsson ser ändå positivt på erfarenheten:

- Jag är trots förlusten jättenöjd med dessa fyra dagar med laget. Det har varit intensivt med två matcher och förberedelser men det är en härlig grupp med mycket fotboll i sig. Det finns gott om hopp för en bra svensk framtid med det här laget.

18 september 13.00
Sannerudsvallen, Kil

Sverige-Norge 0-1 (0-0)
0-1 (48') Ingrid Olsen.
Speltid: 2x40.

Sveriges startelva: 12 Olivia Elofsson - 2 Lisa Svarfvar, 4 Josefin Johansson, 14 Linnea Svensson (K) (54' Filippa Pettersson), 5 Wilma Wärulf (41' 3 Matilde Abrahamsson) - 16 Malin Larsson, 6 Nellie Lilja (41' Olivia Sandahl), 8 Vilma Rydell, 18 Maja Henriksson - 10 Izabell Rydell (69' 11 Ebba Hed), 17 Jenny Stadin (54' 9 Emma Lindén).

Ersättare: 1 Agnes Granberg, 21 Karolina Bucaro.

Spelar inte, skadad: 7 Matilda Olsson.

Norges startelva: Frida Thomas - Vilde Gullhaug Birkeli (62' Cecilie Otterlei), Camilla Huseby (62' Malin Brenn), Andrea Norheim (K), Ine Agnethe Aarskog - Amanda Sørensen (41' Therese Kristensen), Ida Isaksen Giske, Sophie Roman Haug, Rikke Bogetveit Nygard (41' Noor Eckhoff), Ine Sofie Leschbrandt Østmo (30' Emilie Woldvik) - Ingrid Olsen (62' Julie Rasmussen)

Publik: 765.