Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

3-0 i EM-kvalöppningen

Sveriges F18-landslag inledde EM-kvalet i Skåne med att besegra Moldavien med 3-0, samtliga mål i den första halvleken. Irland besegrade Montenegro med samma siffror i Staffanstorp.

Sverige fick en drömöppning när Tove Almqvist kunde pricka in 1-0 redan i den andra spelminuten.

- Det var skönt att få hål på dem så tidigt. Vi startade jättebra men sedan tycker jag det går lite i vågor, säger förbundskapten Calle Barrling som fick se sitt lag gå fram till 3-0 före paus, ett resultat som skulle visa sig stå sig till slutsignalen.

Sverige radade upp chanser och normalt sett borde det ha blivit större svenska segersiffror än 3-0. Bosnien-Hercegovina hade en skaplig frispark i första halvlek men var därefter knappt på besök på den svenska planhalvan.

- Men de har en fantastisk målvakt. Det ingår i spelet också. Jag tror vi har tolv riktigt feta målchanser och normalt borde en del av dem ha resulterat i mål, säger Barrling som ändå är nöjd med de tre poängen i premiären.

- Vi fick ju tillfälle att träna på possession-spel. Vi har jobbat mycket med vårt passningsspel förra samlingen och den här så det var ju positivt. Men det är klart att vi måste ha ännu högre fart. Vi gör det taktiskt bra idag med angrepp centralt och spel på kanterna men vi saknar lite den där effektiviteten. Vi har skickligheten att skapa chanserna men måste bli lite effektivare.

Härnäst väntar Montenegro som föll med 0-3 mot Irland i Staffanstorp denna eftermiddag.
- Vi siktar på att klara av Montenegromatchen så att avslutningsmatchen mot Irland blir en ren gruppfinal. Det är det vi strävar efter, avslutar Calle Barrling.

Sveriges startelva: Zecira Musovic [K] - Anna Oskarsson, Nathalie Björn, Julia Ekholm, Lotta Ökvist - Tove Almqvist, Olivia Welin, Filippa Angeldal, Julia Zigiotti Olme - Stina Blackstenius, Ida Andersson.

Ersättare: Emma Holmgren - Ellen Löfqvist, Emelie Andersson, Maja Norrhamn, Maja Göthberg, Nathalie Persson.

På läktaren: Linda Hallin (förkyld)