Link

P16/98: Finalförlust i Syrenka Cup

Det blev en hedrande silvermedalj för P16-landslaget i Syrenka Cup. I finalen orkade laget inte hålla emot ett starkt Polen, som vann med 4-0. - Vi möter ett mycket bra Polen, som vi inte riktigt klarar av idag. Men vi har ändå fått ett bra svar på många frågor härnere och ser fram emot EM-kvalet, säger förbundskapten Roland Nilsson.


Polen fick en smakstart på finalen när Krystian Bielik nickade in 1-0 på hörna efter bara tio minuter spelade.

- Vi mötte ett mycket bra lag idag, det ska sägas. Polen har sett klart bäst ut av lagen här nere. Vi hade såklart pratat mycket om hur vi skulle klara av dom, men idag gjorde vi inte det, säger Roland Nilsson.
- Jag tycker vi inledde bra, men det räckte med ett misstag på en fast situation så gjorde Polen 1-0. Därefter tappar vi tyvärr vårat lagarbete som varit vår starka sida så här långt. Polen är bollskickliga och otroligt löpvilliga, vi får slita hårt och när vi väl erövrar boll så orkar vi tyvärr inte riktigt lyfta upp laget.

Spelschemat i Syrenka Cup är tufft med tre matcher på fyra dagar. Bara 14 utespelare fanns tillgängliga för Roland Nilsson inför dagens match, då Adam Hellborg inte var återställd efter skadan mot Nordirland och Zackarias Faour hade lämnat truppen (enligt tidigare överenskommelse med hans klubb Manchester City).

Polen hade 2-0 i halvtid, gjorde 3-0 direkt i inledningen av andra halvlek och till slut 4-0 på straffspark. Sverige lyckades inte spräcka nollan, trots flera fina chanser i slutet.
Rättvis seger för Polen alltså, och den första förlusten för Roland Nilsson som radat upp tio segrar och en oavgjord på sina elva första matcher som ansvarig för P16/98.
- Alla sviter tar slut, bättre att den tog slut nu än i höst, säger Roland Nilsson.

Om en knapp månad spelar P16/98 sitt första EM-kval, i en grupp med Lettland, Grekland och Ukraina.
- Vi tar med oss mycket härifrån. Viktig erfarenhet, vi har spelat in ett delvis nytt system, och vi har fått svar på många frågot. Nu ser vi fram emot EM-kvalet, säger Roland Nilsson.

Sveriges startelva i finalen: 12 Marko Johansson - 2 Filip Tägtström, 4 Dennis Hadzikadunic (K), 7 Thomas Poppler Isherwood, 5 Anton Kralj - 10 Dusan Jajic, 14 Onur Körhan, 11 Oskar Jansson, 9 Svante Ingelsson - 17 Moustafa Zeidan, 18 Isak Redzic
Ersättare: 1 John Håkansson - 3 Nicolaus Elfström, 6 Felix Beijmo, 13 Junior Kamana Wa Kamana, 16 Alan Naib.

Ej spel: 8 Adam Hellborg, 15 Zackarias Faour.