Finalförlust mot Tyskland

Tyskland segrade i Nordisk Flickturnering efter 3-0 (0-0) mot Sverige i finalen på Rimnersvallen i Uddevalla. - Vi gav dem en match, konstaterade förbundskapten Yvonne Ekroth som finalförlusten till trots ändå kan konstatera att målsättningen uppfyllts, att bli bästa nordiska nation i turneringen.

Båda finallagen hade imponerat i gruppspelet. Någon tvekan om att det var ett rättmätigt finalpar fanns inte. Väl i finalen visade det sig att Tyskland hade det lilla extra för att övervinna Sverige.

- Vi är, precis som tidigare, noggranna i vårt försvarsspel och spelar tight och bra. Men när vi vinner boll slarvar vi för mycket. Och det håller inte för att vinna en sån här match. Vi måste vara noggranna i vårt anfallsspel också, lära oss att vara kyligare, att värdera när att slå den där passen, konstaterade Yvonne Ekroth som kort efter slutsignalen gärna ville byta 20 silvermedaljer mot ett guld om det gick.

Den tyska triumfen var välförtjänt om än 3-0 kanske var lite i överkant i segersiffror. Det var mållöst i 57 minuter innan Isabella Möller spräckte nollan. Sex minuter före ordinarie tid utökade Tyskland och på tilläggstid spikade Möller slutresultatet.

Efter 0-2 möblerade Sverige om till trebackslinje och tre forwards. Man skapade också en hel del utan att det räckte till.

Ett stort grattis till de bollskickliga tyskorna som kan resa hem med trofén från Nordisk Flick efter en strålande vecka i bohussolen. De svenska tjejerna får slicka såren och ändå känna förtröstan, så långt från tyskorna i kapacitet var ni faktiskt inte!

SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson förrättade prisutdelningen på hemmaplan. Det blev slutpunkten för en fantastisk turneringsvecka i Bohuslän med perfekta arrangemang, mycket sol, publik och glada miner. Läs Karl-Eriks blogginlägg från tidigare på dagen.