Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

EM-förlust mot Spanien

Efter inledningssegern i EM mot England föll ikväll Sverige mot Spanien med 0-2 på Strömmen Stadion. Det blev en tät match mellan två riktigt bra lag, och där Spanien för dagen drog det längsta strået. - Bara att gratulera Spanien, händelserna gick inte vår väg idag, konstaterade Sveriges förbundskapten Calle Barrling.

Det skapades inte många farligheter i den första halvleken där lagen tog ut varandra.
- Vi får dem dit vi vill och får ner farten på dem, säger Barrling som ändå fick dra ett streck i räkningen strax före halvitdsvilan.

Spanien vann en duellsituation och lite slumpartat uppstod ett friläge som Nahikari Garcia kunde förvalta till 0-1.

- De krigade till sig matchens första målchans och fick utdelning, kommenterar Barrling kallduschen.

- Men jag måste ge tjejerna en jätteeloge för efter paus trycker vi tillbaka Spanien ordentligt och skapar åtminstone tre bra lägen att utjämna. Lotta Ökvist var oerhört nära men istället får de en kontring och där luktar det offside, säger Calle Barrling som bara kan konstatera att marginalerna inte var på rätt sida kölen denna kväll.

Resultatet spetsar situationen i grupp B inför avslutningen. Spanien kan med seger mot England marschera vidare i turneringen. Sverige möter Irland och har två mål att ta ifatt för att gå förbi.

- Vi måste snäppa upp duellspelet en nivå mot Irland, annars kommer vi inte att räcka till, säger Calle Barrling krasst och fortsätter:

- Men det vet vi om. Vi har varit med i mästerskap förut. Idag försöker vi verkligen i 90 minuter men vi når inte riktigt upp i nivå.

De avgörande matcherna i gruppspelet spelas på måndag kl 19.00. Sverige-Irland spelas i Jessheim på UKI Arena.