Hattrick av Filip Varenhed mot Belgien

Rödeby AIF:s Filip Varenhed blev stor matchhjälte när Sveriges P16 Future Team vände 0-2 till seger 3-2 mot Belgien. Varenhed gjorde alla de tre svenska målen. – Starkt att vända 0-2. Vi är utspelade i första halvlek, men pratar igenom och korrigerar en del saker i pausen. Andra halvlek är helt okej och när vi fick göra mål släppte det och killarna kunde spela ut, säger lagets ansvarige Hans Wildow.


Sveriges P16 Future Team fick något av en mardrömsstart i mötet med Belgien. Redan i den femte minuten kunde belgarna ta ledningen på straff genom Johan Dendoncker. Detta efter att Albin Welén missat ett försök till brytning och i stället rivit ner en belgisk spelare.

Belgarna dominerade sedan den första halvleken med fint och rörligt passningsspel.
– Vi mötte ett väldigt bra lag med många små tekniskt skickliga spelare. Vi hade svårt att få tag i bollen i den första halvleken, säger Hans Wildow.
– Ingen av våra spelare har spelat landskamp tidigare och fler än vanligt kommer från mindre klubbar och det märktes att anspänningen nog var lite större än vad den brukar vara i samband med en landskamp, fortsätter han.

Belgien ökade på till 2-0 tio minuter ini den andra halvleken efter ett anfall där Sverige ett par gånger är nära att vinna bollen, men där belgarna till slut hittar fram med ett instick till Terry Osei-Berkoe, som kunde rulla in tvåan.
– Ett fint anfall. Det gör det bra så det var inte så mycket att säga om, säger Wildow.

Sverige kom dock tillbaka omgående med en reducering genom Filip Varenhed, som på egen hand vann bollen högt upp i banan och kunde sätta 1-2.
Tio minuter senare kom 2-2 där Varenhed fick bollen serverad efter ett individuellt misstag i den belgiska backlinjen och satte kvitteringen med ett distinkt avslut.

Båda lagen bytte in många spelare och spelet böljade fram och tillbaka i den andra halvleken. Och det var Sverige som till slut avgick med segern efter mål i den andra tilläggsminuten.
Efter ett svenskt anfall på högerkanten fick Noel Jonsson bollen efter ett inkast och hittade in med ett inspel till Filip Varenhed som mötte på ett tillslag vid bortre stolpen. Hans tredje för mål dagen.
Kort därefter svarade svenske målvakten Andreas Olsson för en strålande räddning lågt ner vid sin högra stolpe när belgarna gick för kvittering.

– När vi fick göra mål släppte det och killarna kunde spela ut. De som kom in från bänken gav energi till laget.
– Jätteroligt med seger. Vi var som sagt utspelade i den första halvleken och lyckas vända till seger. Fotboll är inte alltid rättvist, summerar Hans Wildow.

Ny match lagen emellan på torsdag klockan 11.00, även den på Vinåvallen i Vinberg. Fri entré!

Sveriges startelva: 12 Andreas Olsson – 7 Albin Welén, 2 Sebastian Heaver, 6 Filip Tägtström, 4 Jakob Lindqvist – 14 Viktor Walldén, 13 Victor Niklasson, 8 Alexander Arvidsson (K), 11 Marcus Karlsson – 16 Simon Danielsson, 18 Filip Varenhed.
Ersättare: 1 Gustaf Franck – 3 Gustav Henriksson, 5 Jesper Lövdahl, 9 Anton Hallstensson, 10 Noel Jonsson, 15 Adin Bukva, 17 Josef Jalil.

Begreppet Future Team är nytt för året och tillämpas i år för både P16 och P17. Sverige har sedan ett antal år jobbat med breda landslagssamlingar för ett 60-tal spelare per årskull. Nu tar man steget vidare med att ge matcherfarenhet till ytterligare ett parallellt lag per årskull, ett s k "Future Team". Just Belgien som Sverige möter har varit föregångare på detta område.