Link

Andra raka segern mot Belgien

Sveriges P16 Future team besegrade för andra gången den här veckan Belgien. I torsdagens möte skrevs segersiffrorna till 3-0 efter två mål av Adin Bukva och ett av Sebastian Heaver. - Inte lika nervöst och vi spelar bättre än i tisdags. Vi är lite starkare rent fysiskt och det märktes idag, summerar tf förbundskaptenen Hans Wildow.


Ett och ett halvt dygn efter det första mötet mellan Sverige och Belgien var det återigen avspark på Vinåvallen i Vinberg mellan de båda ländernas P16 Future Teams.
Det var tydligt att anspänningen i det svenska laget inte var lika stor som i debutmatchen i förrgår.
– Vi har mera eget spel idag och det är naturligt att det släpper i den andra matchen. Det är mycket som är nytt när man ska spela fösta landskampen, säger Hans Wildow.

Sverige tog ledningen med 1-0 efter knappt tjugo minuters spel. Anton Hallstensson sprang på en djupledsboll och vann en 50-50-duell med belgarnas målvakt Fre van Aerschoot, vilket gav Adin Bukva öppet mål att lägga in 1-0.

Precis före pausvilan gjorde Bukva också 2-0 efter att Josef Falil och Filip Varenhed kombinerat sig fram. Varenhed serverade ett instick till Bukva, som kom fri med van Aerschoot.

I den andra halvleken (71') nickade Sebastian Heaver in 3-0 på hörna från Jesper Lövdahl.

Hans Wildow var nöjd både med dagens prestation och lagets totala insats under de båda mötena med Belgien.
– Motståndarna spelar fin fotboll och vi helt okej. Vi är lite starkare rent fysiskt och det märktes idag. Det blir extra tydligt när det är så tätt mellan matcherna som här. Bara ett och ett halvt dygn.
– Alla killarna har fått spela och alla har gjort bra ifrån sig och bidragit på ett bra sätt. Nu handlar det för deras del om att träna på bra och fortsätta att utvecklas för att kunna vara med i konkurrensen med övriga längre fram.

P16/98-landslaget har många matcher under året med bland annat Nordisk pojkturnering i Danmark i sommar och EM-kval i Lettland i september.

Sverige: 1 Gustaf Franck – 7 Albin Welén, 6 Filip Tägtström, 3 Gustav Henriksson (K), 5 Jesper Lövdahl – 17 Josef Jalil, 10 Noel Jonsson, 13 Victor Niklasson, 9 Anton Hallstensson – 15 Adin Bukva, 18 Filip Varenhed.
Ersättare: 12 Andreas Olsson – 2 Sebastian Heaver, 4 Jakob Lindqvist, 8 Alexander Arvidsson, 11 Marcus Karlsson, 14 Viktor Walldén,16 Simon Danielsson.