Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Seger mot Portugal

Slutsegern i EM-kvalgrupp 3 låg i potten när Portugals och Sveriges F18-landslag möttes idag i en ren gruppfinal. Efter 3-0 (1-0) slutar Sverige som gruppsegrare och vidare till kvalsteg 2 i vår.

Båda lagen hade kört över det övriga motståndet i gruppen (Litauen och Estland) fram till dagens avgörande. Gruppsegraren är klar för EM-kval 2 och det lär även grupptvåan vara som en av de bästa grupptvåorna.

- Ja, idag fick vi plocka fram andra verktyg, sa en mycket nöjd förbundskapten Calle Barrling.

- Vi fick kämpa, det var hårt jobb och kontringsspel. De hade stort bollinnehav i första men vi har lärt oss, bland annat av matcherna mot Spanien tidigare. Vi jobbar hårt och håller ihop och kontrar, säger Calle som tyckte att Sverige gjorde det lite svårt för sig i första halvlek men att man lyckade få till ett rakare, lite enklare och mer vägvinnande spel efter paus.

- Det kan bli större siffror till oss med alla de frilägen vi får när de trycker på framåt. Vi hade nio målchanser, varav i princip alla är frilägen, medan de har två på hela matchen. Så resultatet är helt rättvist även om det stod 1-0 länge och man vet att allt kan hända då.

Segern och prestationen är meriterande.

- Och framförallt innebär resultaten här att vi blir förstaseedade till nästa lottning och därigenom kan slippa motstånd som Tyskland, England och Spanien i EM-kval 2, avslutar en belåten förbundskapten som gav plus till forwards som fortsatte att leverera samt till stabila målvaktsspelet från Zecira Musovic.

Sveriges startelva: 12 Zecira Musovic - 5 Julia Ekholm, 14 Maja Andersson, 4 Elin Karlsson, 2 Linnéa Bjöörn - 7 Fanny Andersson, 6 Julia Wahlberg [K], 8 Olivia Welin, 16 Filippa Curmark - 10 Lina Hurtig, 9 Stina Blackstenius.

Ersättare: 1 Maja Ohlsson - 3 Ellen Gibson, 11 Moa Hedell, 13 Johanna Nyman, 15 Nellie Karlsson, 17 Emma Jansson, 18 Ida Andersson.