Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Oavgjort trots tio man mot Norge

P18/95-landslaget spelade oavgjort 1-1 i den första matchen för svensk del i trenationsturneringen i Danmark. Alexander Sørloth gjorde 1-0 för Norge i den första halvleken och Joakim Olausson kvitterade till 1-1 tidigt i andra halvlek då Sverige spelade med tio man sedan Muamer Tankovic blivit utvisad strax före paus.

Sverige visade upp fint offensivt spel i den första halvleken mot Norge i trenationsturneringen i Köpenhamn. Trots fint svenskt spel var det Norge som gick till pausledning 1-0 efter att Alexander Sørloth tryckt in bollen i en tilltrasslad situation i det svenska straffområdet.
– Vi gör en väldigt bra första halvlek, som jag är mycket nöjd med trots att vi ligger under. Vi dominerade totalt, men det kanske var lite mera skönhet än effektivitet, säger förbundskapten Tomas Turesson.

Förutom det norska ledningsmålet efter en halvtimme fick Turesson också se Muamer Tankovic bli utvisad i slutminuterna av första halvlek.
– Han blev provocerad och klarade inte det. Jag är glad att det kom nu och inte i EM-kvalet. Sånt har man inte råd med. Det var tråkigt för han visade fina offensiva kvalitéer innan utvisningen. Jag hade velat se mer av honom eftersom han inte varit med oss så mycket tidigare, säger Turesson.

Med tio man spelade Sverige lite mera försiktigt i den andra halvleken. I den 53:e minuten kunde Joakim Olausson kvittera på en frispark som gick via muren och in i mål.
– Jocke är en av flera duktiga frisparksskyttar i det här laget. Får vi frispark nära mål är vi farliga, säger Turesson.
– Jag är mycket nöjd med försvars- och omställningsspelet i andra halvlek. Med facit i hand kanske vi skulle ha gått lite mera för seger, men med tanke på att vi är tio man är jag nöjd med krysset, lägger han till.

I övermorgon tisdag spelar Sverige mot Danmark, som häromdagen föll mot Norge med 3-1.
– Danmark är kanske det bästa motståndet här, men de blev utkontrade av norrmännen. Det är bara en vilodag mellan matcherna så vi får se hur vi ska tackla danskarna, avslutar Turesson.

Sveriges startelva: 1 Edvard Setterberg – 2 Jesper Manns, 5 Sebastian Starke Hedlund, 4 Johan Andersson (K), 15 Pontus Nordenberg – 13 Arber Zeneli, 7 Jesper Karlström, 8 Kristoffer Olsson, 11 Joakim Olausson – 10 Muamer Tankovic, 9 Christian Kouakou.
Ersättare: 12 Sulejmen Sarajlic - 3 Frej Ersa Engberg, 6 Marcus Haglind Sangré, 14 Karl Bohm, 16 Gustav Jarl, 17 Niclas Eliasson, 18 Anton Westerlund.