Link

Ny storseger i EM-kvalet

Efter 8-1 i EM-kvalöppningen mot Estland följde F18-landslaget upp med en ny storseger - 10-0 mot värdnationen Litauen.

- Vi kan inte göra annat än vårt bästa och det gör vi idag igen. Nu har vi fått 180 minuter anfallsmetod. Det är värdefullt, säger förbundskapten Calle Barrling mycket nöjd med prestationen.

Även om motståndet inte var det vassaste så var det ett Litauen som inte upphörde kämpa. Sverige var tvunget att prestera, och det gjorde man med besked. Återigen levererade forwards, den här gången kom Lina Hurtig upp i fyra fullträffar och Stina Blackstenius tre. Målen föll också med jämn spridning under de 90 minuterna.

- Vi jobbar på bra och håller skärpan. Målen är viktiga för kommande ranking inför nästa kvalsteg. De är skickliga de här tjejerna, vi har ett fint passningsspel idag, säger Barrling som plussar lite extra för Filippa Curmark, speluppbyggaren.

- Hon ligger bakom mycket och är duktig på att hitta lösningar på små ytor.

Värdnationen Litauen föll i sin första match mot Portugal med 0-4. Portugisiskorna följde idag upp med storseger 7-0 mot Estland. Portugal-Sverige på torsdag blir därmed en ren gruppfinal, i kraft av målskillnad lär även den kommande grupptvåan vara klar för nästa kvalrunda.

- Nu får vi två dagars vila så ska vi se till att vinna den matchen på torsdag, säger Barrling väl medveten om att det blir en helt annan utmaning än de två inledande matcherna i kvalet.

Sveriges startelva: 12 Zecira Musovic - 5 Julia Ekholm, 14 Maja Andersson, 4 Elin Karlsson, 15 Nellie Karlsson - 17 Emma Jansson, 6 Julia Wahlberg [K], 8 Olivia Welin, 16 Filippa Curmark - 10 Lina Hurtig, 9 Stina Blackstenius.

Ersättare: 1 Maja Ohlsson - 2 Linnea Bjöörn, 3 Ellen Gibson, 7 Fanny Andersson, 11 Moa Hedell, 13 Johanna Nyman