Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Mållöst mot Irak

Efter 1-1 i torsdags följde Iraks och Sveriges P17-landslag upp med ett mållöst möte i Istanbul på söndagen. - Vi har en läxa att göra om vi ska kunna slå dem i VM, konstaterar förbundskapten Roland Larsson.

Återstår nu att se vilket lag som gör hemläxan bäst. Irak och Sverige möts ju i första matchen i stundande VM-slutspelet!

- Skönt med en poäng idag igen. Det har varit två jämna matcher. Vi kommer väl, åter, inte riktigt upp i den nivå som vi vill. Men vi släpper inte in något, det är svårt att göra mål på oss, säger förbundskapten Roland Larsson som fått stor respekt för Irak.

- De är rappa och snabba och tekniskt skickliga. Ett bra passningsspel har de också. Vi har helt klart en läxa att göra om vi ska kunna slå dem. Vi har inte riktigt det tempot som de har, det är bara att konstatera.

Om Sverige var närmst ett segermål i torsdags så var det Irak som den här gången hade en boll i överliggaren. Överlag var det, precis som i torsdags, tämligen tillknäppt och chansfattigt sett över 90 minuter.

Sveriges startelva: 23 Tim Erlandsson - 2 Jakob Bergman, 8 Linus Wahlqvist [K], 3 Patrick Dyrestam, 4 Sebastian Ramhorn - 15 Gentrit Citaku, 13 Viktor Nordin, 19 Emil Kjellker, 17 Mirza Halvadzic - 18 Christer Lipovac, 9 Valmir Berisha.

Ersättare: 12 Hampus Strömgren - 6 Noah Sonko Sundberg, 5 Johan Ramhorn, 10 Erdal Rakip, 11 Anton Jönsson Salétros, 14 Isak Ssewankambo, 20 Carlos Strandberg.

På läktaren, ej ombytta: Sixten Mohlin, Elias Andersson och Gustav Engvall.