Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

8-0 mot Israel i EM-kvalet

F16/97-landslaget utklassade värdnationen Israel i den andra matchen i EM-kval 1. Slutresultatet skrevs hela 8-0 efter 3-0 i paus. Efter två matcher toppar Sverige guppen på sex poäng före Portugal och Serbien som har tre vardera. – 8-0 är ju bra, konstaterade förbundskapten Katarina Olsson strax efter slutsignalen.

Israel hade inte mycket att säga till om i mötet med Sverige. Man hade formerat en mycket defensiv 4-5-1-uppställning där den ensamma anfallaren försvarade 10 meter in på egen planhalva. Det gjorde det trångt för Sverige som behövde en knapp halvtimme på sig för att få hål på israeliskorna.
Nathalie Perssons 1-0 kom i den 26:e minuten och sedan gjorde Sverige ytterligare två mål före paus genom Ebba Handfast och Filippa Angeldal. Alla tre målen kom efter fasta situationer.

Sverige fyllde på med ytterligare fem mål i den andra halvleken. Två dem kom från Lotta Ökvist och de övriga av Anna Anvegård, Lisa Renlund och Tova Nilsson.
7-0 och 8-0 kom i slutet av matchen då Israel spelade med tio spelare efter att målvakten Amit Avigdor med en knapp kvart kvar att spela blivit utvisad för att ha tagit bollen med händerna utanför straffområdet.

Trots 8-0 var Katarina Olsson inte hundraprocentigt nöjd med det egna spelet.
– Det är lite stressigt i vårt passningsspel idag också. Vi borde kunna ha bättre tålamod och spela runt, men vi tappar bollen lite för ofta. Det blev bättre efterhand, men då var i och för sig israeliskorna trötta Men vi gör många mål och det är bra.

Olsson hade fem nya spelare i startelvan jämfört med 3-0-segern mot Portugal i fredags.
– Det är väldigt varmt härnere så det är en av anledningarna. Sen är det hård konkurrens om platserna och eftersom jag hade flera nya spelare i Nordisk Flick vill jag se alla här inför det som komma skall, säger hon.

I dagens andra match i gruppen vann Portugal med 2-0 mot Serbien. Sverige är därmed ensamt om sex poäng efter två matcher. Portugal och Serbien har tre vardera och Israel noll.
Sverige avslutar med match mot Serbien på onsdag klockan 17.30 svensk tid.

Sveriges startelva: 1 Emma Holmgren - 13 Erica Carlén, 14 Ebba Handfast, 4 Emma Bölander, 5 Lotta Ökvist (K) - 11 Nathalie Persson, 16 Ellen Löfqvist, 15 Anna Anvegård, 8 Tova Nilsson - 18 Rebecka Blomqvist. 6 Filippa Angeldal.
Ersättare: 12 Johanna Lundin – 2 Ronja Aronsson, 3 Nathalie Björn, 7 Emma Danielsson, 9 Julia Zigotti Olme, 10 Lisa Renlund, 17 Erica Ekelund.