Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

0-0 mot Danmark i La Manga

F19-landslaget inledde sin säsong med 0-0 mot Danmark i La Manga. - Vi var det bättre laget och borde ha vunnit, särskilt med tanke på vår dominans i första halvlek. Vi saknar lite kvalité framåt men det är ändå fyra månader sedan laget spelade en match ihop, säger förbundskapten Calle Barrling.

Sverige hade en handfull riktigt klara chanser att avgöra. I första halvlek var Pauline Hammarlund nära flera gånger, i andra var det Marija Banusic med ett friläge - som den danska målvakten dock gjorde en fin räddning på.

- Första matchen för säsongen, och länge sedan tjejerna spelade ihop. Då handlar det mest om organisationen och att sätta försvarsspelet. Det gjorde vi verkligen idag, nollan bakåt var trygg och bra men framåt så borde vi gjort ett eller två mål, säger Calle Barrling.
- Det är hårda planer här nere, lite svårspelat och studsigt för alla men vi ska plocka fram lite mer offensiv kvalité till nästa match.

Matchen gav en svensk landslagsdebutant, mittbacken Rebecka Persson (född 1995) från IF Limhamn Bunkeflo.
- En riktigt lovande spelare som inte varit med i något landslag tidigare. Det är inte så lätt att gå in som ren debutant på F19-nivå men hon gjorde riktigt bra idag, vilket var kul att se. I backlinjen var också Alice Nilsson riktigt bra, säger Barrling.

Tongivande i dagens match var framförallt Malin Diaz, som redan hunnit med spel med U23-landslaget och träningsläger med damlandslaget tidigare i år.
- Här i sin egen åldersgrupp är hon lagkapten och hon tog verkligen sitt ansvar idag. Hon dirigerar vårat spel, och var mycket bra, säger Barrling.

På söndag (kl 14) ställs man mot Danmark igen. Det blir dock ingen riktig officiell landskamp utan ett träningsmöte över 2x35 minuter.

Därefter avslutar F19 med match mot USA på måndag.