Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

1-3 mot Tyskland i Ulm

F18-landslaget föll med 3-1 mot Tyskland i Ulm i säsongens sista landskamp. Förbundskapten Calle Barrling var ändå mycket nöjd med den svenska insatsen. – Vi har tre raka förluster mot Tyskland i matcher där vi varit utan chans, men den här matchen var jämn och lagen skapade ungefär lika många chanser. Rent prestationsmässigt var det riktigt bra.

Drygt 2 800 åskådare hade tagit sig till Donaustadion i Ulm för att se Tyskland möta Sverige. De fick se en jämn och välspelad match där Tyskland sett över hela matchen var spelförande och hade större bollinnehav, men Sverige var vassa i omställningsspelet och skapade lika många målchanser som hemmalaget.
– De har bollen mer än oss, men vi är snabbare och mera kontringsskickliga. Jag fick det till 6-5 i målchanser. Prestationsmässigt är det riktigt bra och vi skulle kunna göra fler mål, säger Calle Barrling.

Tyskland ledde med 1-0 efter den första halvleken efter mål av snabba anfallaren Pauline Bremer.
Sverige kvitterade till 1-1 tidigt i den andra halvleken genom Stina Blackstenius. Efter att Emma Jansson krigat till sig bollen på mittfältet hittade Moa Hedell fram med ett instick till Blackstenius, som rundade den tyska målvakten innan hon placerade in bollen.
– Stina är i hyperform och var hela tiden ett hot, berömmer Barrling.

Tyvärr för svensk del kunde Tyskland på nytt ta ledningen kort efter Sveriges kvittering. Efter en hörna blev det rörigt i det svenska straffområdet innan Bremer – igen - kunde trycka in bollen.
Efter ytterligare några minuter kom även Tysklands matchavgörande 3-1, ett mål som från läktarhåll såg aningen enkelt ut.

Förbundskapten Barrling var trots förlusten nöjd med säsongsavslutningen, inte minst med tanke på hur det sett ut i tidigare matcher lagen emellan.
– Det går inte att gräma sig. Prestationsmässigt var det riktigt bra. Ta till exempel våra tre Österspelare i backlinjen som var med om att åka ur serien i helgen och som nu står upp bra mot Tyskland.

För en månad sedan vann F18-landslaget sin EM-kvalgrupp och ska spela andra rundan i kvalet i april och försöka avancera till sommarens F19-EM-slutspel i Norge.
Vilka som kommer att stå för motståndet i EM-kval 2 lottas den 20 november.

Sveriges startelva: 12 Zecira Musovic – 2 Nellie Ohlsson, 3 Rebecka Persson, 4 Elin Karlsson (K), 15 Nellie Karlsson – 11 Moa Hedell, 6 Julia Wahlberg, 7 Fanny Andersson, 16 Filippa Curmark – 9 Stina Blackstenius, 10 Tyra Kajgård.
Ersättare: 1 Maja Ohlsson – 5 Julia Ekholm, 8 Anna Oskarsson, 13 Tove Almqvist, 14 Maja Andersson, 17 Emma Jansson, 18 Ida Andersson.