Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Målrik premiärförlust för F97

F15/97-landslaget spelade sin första landskamp i Ockelbo mot Norge, matchen slutade 3-4 efter ett norskt segermål i slutminuten.

- En svängig match, och en intressant och nyttig erfarenhet för tjejerna. Norge är riktigt bra: det går fort, dom är fysiska, har ett bra passningsspel och det smäller i närkamperna. Dom har dessutom en väldig precision i avsluten och var effektivast idag, säger förbundskapten Katarina Olsson.

Sverige tog ledningen genom Lisa Renlund, och lagen följdes sedan åt upp till 3-3 som var resultatet i halvtid. Andra halvlek såg ut att sluta mållös, innan Norge petade in segermålet i slutminuterna.

- Vi hade för långa avstånd inom och mellan lagdelarna idag. Vi rättade till det mesta i halvtid, andra halvlek är väldigt mycket bättre än första. Men det gäller för oss att utnyttja dom spetsegenskaper vi har i laget - vi har riktigt duktiga tekniska spelare som ska spela bollen på fötterna, säger Olsson.

Landslagsdebut gjorde alltså samtliga spelare i startelvan, samt de fyra inhopparna. Förbundskapten Olsson hade ett par extra vänliga ord för sin målvakt.
- Emma Holmgren gjorde en lugn och stabil insats i mål. Hon är såklart besviken över att ha släppt in fyra mål, men hon gjorde flera fina räddningar och spred lugn omkring sig, säger Katarina Olsson.
- Även Ronja Aronsson, som spelade i en ovan position som ytterback gjorde det bra idag. Michelle de Jong gör en mycket bra match på mitten, och framåt har vi två riktigt ettriga forwards i Julia (Zigiotti Olme) och Lisa (Renlund).

De båda lagen möts igen på torsdag, då på Kastvallen i Gävle.