Seger även i Kittilä

P15-landslaget följde upp segern i tisdagens premiärlandskamp med att åter besegra Finland, den här gången med 5-2 (2-0) i Kittilä.

- Första halvlek var väldigt bra, den klart bästa av våra fyra halvlekar här. Killarna visade att de lärt sig av det vi pratat igenom efter första matchen. Vi hade en bättre form på anfallsspelet och bara två chanser emot oss, säger förbundskapten Magnus Wikman och fortsätter.

- I andra halvlek blir det fladdrigare. De forcerade hårt, i synnerhet när de fick reduceringsmålet. Det blev mer känslor och en hel del omställningsspel och vi fick inte samma kontroll på spelet.

Sverige vann dock båda halvlekarna, efter 2-0 i paus skrevs slutsiffrorna till 5-2 i svensk favör.

- Fast det ska väl egentligen ses som 4-2, säger Wikman och syftar på Sveriges dråpliga 4-2-mål.

Efter ett spelavbrott släppte domaren ner bollen på mittplan och Sveriges Christian Rubio Sivodedov skulle bara lägga bollen tillbaka till finländske målvakten Markus Oksman. Christian fick dock på en rejäl träff och bollen gick i båge över en ställd Oksman och i mål.

Två segrar och en riktigt bra första halvlek idag men Magnus Wikman ser stor förbättringspotential.

- Det individuella försvarsspelet är för tunt, vi är för försiktiga och svaga där, mittbackarna undantagna. Vi går inte riktigt in i situationerna och vinner för lite boll högre upp i banan. Annars är det kollektivt bra och anfallsspelet idag var en stor förbättring. Det här är en nyfiken grupp och det är kul att de visade att de kunde ta till sig instruktioner och omsätta det i handling, säger Wikman.

Nästa uppgift för P15 är dubbelmötena med Norge i mitten av september. Matcherna spelas i Ockelbo och Gävle.

Sveriges startelva: 12 David Olsson - 5 Anton Maikkula, 4 Alexander Leksell, 6 Ali Suljic, 7 Ulysses Veghelyi - 8 Erik Andersson [K], 10 Christian Rubio Sivodedov - 16 Jamaal Raage, 11 Yonathan Geachew, 18 Filip Sachpekidis - 17 Love Reuterswärd.

Ersättare: 1 Alex Berger - 3 Morgan Fehrling, 2 Hampus Dahlqvist, 9 Tesfaldet Tekie, 13 Måns Herrmann, 14 Jordan Larsson, 15 Ramon Pascal Lundqvist.