Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Förlust mot Skottland

Skottland besegrade Sveriges F17-landslag med 4-2 (2-1) i det första av två möten i veckan. - Fruktansvärt nyttigt att spela de här matcherna med tanke på vad som står för dörren, kommenterar förbundskapten Katarina "Cancan" Olsson efter förlusten i Livingston.

Om en månad väntar EM-kval 2 och matcherna i Skottland ska förbereda Sverige för den uppgiften. Och Skottland var ett värdigt motstånd att mäta krafterna mot. Olsson var imponerad av motståndet.

- Ja, de är duktiga en mot en, vågar utmana och tar sig förbi i ytterzonerna, säger Cancan som tyvärr fick se ett par riktigt granna mål från hemmalagets sida.

Men det var ändå Sverige som öppnade bäst och Marija Banusic kunde sätta ledningsmålet i elfte minuten sedan Sofia Wännerdahl levererat hörnan från höger.

- Första 20 gör vi jättebra, sen släpper vi in dem. De vinner boll, spelar långt och vi blir lite långa i vårt lag. Vi blir stressade med bollen, det känns som att vi inte riktigt vågar lita på vår teknik, säger Cancan.

På pluskontot för svensk del kan noteras att även reduceringen till 3-2 kom på en hörna, som Moa Pettersson slog direkt i mål från vänster. Fasta situationer är en styrka för laget men man släpper in mål för enkelt.

- Vi har gjort nio mål på fasta situationer, det är bra och något som kan vara avgörande. Men jag tror att vi släppt in i snitt 2,5 mål per match och det håller inte internationellt, så där har vi saker att slipa på. Vi har också pratat mycket om noggrannhet i vårt spel och där tycker jag vi brister anfallsmässigt, säger Cancan som ändå tyckte att laget stått upp bra fysiskt matchen igenom. Med i räkningen får man ta att skotskorna sprungit in sig mer på gräset än de svenska tjejerna som kommer från försäsongsträningen hemma.

På torsdag får Sverige chans att revanschera sig när lagen möts igen i Broxburn (14.00 svensk tid). Marija Banusic fick gå ut i 55:e med en stukad fot, återstår att se om hon blir spelbar till dess.

Sveriges startelva: 12 Caroline Hermansson - 2 Johanna Nyman, 3 Moa Hedell, 4 Ellen Gibson, 5 Sofia Wännerdahl - 7 Julia Wahlberg [K], 9 Fanny Andersson, 17 Moa Pettersson - 8 Madelen Janogy, 10 Marija Banusic, 11 Sandra Törnros.

Ersättare: 1 Maja Ohlsson - 6 Lina Hurtig, 13 Malin Andersson, 14 Maja Andersson, 15 Filippa Curmark, 16 Irma Magnusson, 18 Hanna Sandström.