Link

0-0 mot Skottland

Inga mål i matchen mot Skottland, trots fina chanser och två rungande ribbträffar av Mimmi Löfwenius. Sverige vann dock straffsparksläggningen efteråt.

- Det blir både ros och ris idag. Första halvlek var precis som i förra matchen riktigt bra, men vi gör inte mål. Vi har fem riktigt heta chanser, närmast kom Mimmi Löfwenius som hade två stenhårda 25-metersskott som gick i undersidan av ribban och ner på mållinjen... Men närmare än så kom vi inte idag, säger förbundskapten Calle Barrling.

När den svenska pressen i första halvlek inte gav resultat så kom Skottland snart igen.
- Andra halvlek är desto sämre från vår sida och vi kunde definitivt ha förlorat. Skottland krigade sig in i matchen, vi var trötta och fick kämpa för nollan den sista kvarten. Vi visar åtminstone styrka när vi håller tätt bakåt trots att det går tungt. Men det är ju så, man måste göra mål när man spelar bra, säger Barrling.

Sverige gjorde en fin match mot Holland i söndags (seger 3-0), även Skottland vann sin premiär mot Island (1-0). Nu står båda lagen på fyra poäng i tabellen inför sista omgången, dock med ett litet plus för Sverige.
I La Manga-turneringen läggs straffar direkt efter oavgjorda matcher för att vid behov skilja lagen åt i sluttabellen. Från straffpunkten var svenskorna felfria, och satte allt.
- Vi slår sex fantastiska straffar, helt perfekta. Sen slår dom sin sista utanför, men straffläggningen är ingen stor grej i den här turneringen. Visst är det bra att träna straffar med lite press på sig, men matchen slutade oavgjort, säger Calle Barrling.

En match återstår i La Manga, mot Italien på torsdag.