Klara lag till distriktsfinalerna

Den 6 januari påbörjades kvalspelet i Svenska eCupen när distriktskvalen inleddes i Värmland. Nu har alla distriktskval spelats klart och lag till distriktsfinalerna är klara. I början av februari kommer nu finalerna i varje distrikt spelas och 20 distriktsmästare koras och ta sig vidare till det nationella gruppspelet.

I månadsskiftet februari/mars spelas det nationella gruppspelet i Svenska eCupen. 20 distriktsmästare får sällskap av tolv lag från eAllsvenskan där de 32 lagen delas in i åtta grupper. De åtta gruppvinnarna går vidare till slutspelet som avgörs den 2 april.

Men innan det nationella gruppspelet kan starta ska alltså de 20 distriktsmästarna koras i distriktsfinalerna som spelas mellan 3-6 februari.

Så spelas distriktsfinalerna

 • Torsdag 3 februari – Blekinge, Dalarna, Gestrikland, Småland
 • Fredag 4 februari – Västmanland, Norr, Syd, Ångermanland
 • Lördag 5 februari – Värmland, Västerbotten, Uppland, Hälsingland, Halland, Göteborg
 • Söndag 6 februari – Södermanland, Norrbotten, Skåne, Östergötland, Stockholm, Västergötlan

Resultaten i distriktskvalen 

Mellan 6 och 23 januari spelades distriktskvalen och nedan finner ni resultaten i varje distrikt - och vilka lag och spelare som nått distriktsfinalerna.

Västergötland

15 lag deltog i Västergötlands distriktskval - fördelat på fyra grupper om fyra, fyra, fyra och tre lag. Segraren i respektive kvalgrupp är klar för Västergötlands distriktsfinalspel som avgörs den 6 februari.

Vidare till finalspelet är bland annat två olika klubbar från Skövde som vann sina respektive kvalgrupper med full pott.

De fyra lagen till finalspel i Västergötland:

 • Skene IF med spelarna Habytomten och Hubbe
 • IFK Skövde SK med spelarna Erikssonedvin och Gabbe
 • IF Elfsborg med spelarna supertheo03 och Filip1289
 • FC Skövde med spelarna sgfiveee, sebastiankavak och Anton 


 • Resultat och tabeller i Västergötland

Stockholm

I Stockholms kvalspel deltog 13 lag fördelat på två grupper, där de två bästa lagen i varje grupp går vidare till finalspelet som avgörs den 6 februari.

I grupp A var det fyra lag som främst slogs om de två finalplatserna. Allra bäst var Solna FC med spelarna Elvisvalteee och Morran, samt Mariebergs SK med spelarna Jeppediinho och Neymar23, som går vidare till finalspelet.

I grupp B tog Enskede IK med spelarna FifaTheo och Floydmannen88 förstaplatsen. I kampen om andraplatsen behövdes målskillnad tas till för ett avgörande - där Saltsjöbadens IF med Frasse och Ludde drog det längsta strået i kampen med Västerhaninge IF.

Västerbotten

I Västerbotten fick man tyvärr två frånvarande lag pga. sjukdom vilket gjorde att enbart två lag kom till spel i kvalet i Västerbotten. Och just två lag behöver delta i finalspelet så båda deltagande lag i Västerbotten är således vidare till kvalfinalen som spelas den 5 februari.

De två lagen spelade ändå mot varandra i kvalet och där vann Gimonäs Umeå IF med spelarna Ptrikdif och Alwinlegend mot Tegs SK Fotboll med spelarna Dennis och SamuelR med 2-1.

Således ser en spännande final ut att äga rum den 5 februari. Revansch för Tegs SK eller blir det åter Gimonäs som får jubla och titulera sig distriktsmästare då?

Östergötland

Den 6 februari spelas distriktsfinalspelet i Östergötland dit fyra lag kvalificerat sig. Kvalspelet den 22 januari spelades mellan tolv lag där de två bästa lagen i grupp A och B gick till finalspelet.

I grupp A gick Skärblacka IF rent med fem raka segrar genom spelarna Zimme2003 och Izzack03. Med sig till finalspel får dom Eneby IK som vann sina resterande fyra matcher genom spelarna meQQe och veQQe28.

I grupp B var det Mantorps FF med CCaspeRR och xNille som tog fem raka segrar och vann förstaplatsen. Bakom Mantorps knep Norrköpings IF Bosna andraplatsen med tre segrar, en oavgjord och en förlust. I Norrköpingslaget spelade NifBosna och Juska.

Skåne

I det slutgiltiga finalspelet i Skåne så kommer fyra lag att delta. Två av dem tar sig dit via distriktskvalet online - och ytterligare två ansluter i form av vinnarna från distriktets egna två kvalturneringar eSkånebollen. 

I onlinekvalspelet deltog tolv lag fördelat på två grupper, där respektive gruppsegrare går vidare till kvalfinalen.

Båda grupperna blev dramatiska och i grupp A gick Ramlösa Södra IF med spelarna Rsiffifa07 och Dammar40nuggets vidare tack vare bättre målskillnad än ett lag från Malmö FF. 

Även i grupp två blev ett lag från Malmö FF tvåa. Men i den gruppen var det Staffanstorp United FC Ungdom med spelarna Edvin101010 och Eliasfridh som drog längsta strået och vann kvalgruppen med fem raka segrar.

Ramlösa Södra IF och Staffanstorp United FC Ungdom tar alltså de två finalplatserna från online-distriktskvalet. 

Vi får återkomma om vilka som tog de två finalplatserna från eSkånebollen.

Distriktsfinalspelet avgörs i vilket fall den 6 februari klockan 14.00.

Göteborg

Från Göteborgs kval har åtta lag gått vidare till distriktsfinalspelet (som spelas 5 februari).

Kvalspelet i Göteborg var uppdelat i åtta olika grupper och på grund av en hel del avhopp på kvaldagen blev några av grupperna små och enbart bestående av två lag som gjorde upp om en av de åtta distriktsfinalplatserna.

De åtta lag som är vidaare till finalspelet i distriktet är:

 • Torslanda IK med Stranninho, Bakerboioch och MarekkH
 • Öjersjö IF med LinderxAZ och AZxLinder
 • IFK Hindås med AwesomeEmrik och GyllenstenG
 • Gamlestaden FF med Glennkofot och ThaiPhil
 • Annedal FF med Christopherlind och Bassi94
 • Hovås Billdal IF med staffanrydsjo och Henry0765
 • Rambergs FC med TheBigFads, Abbioch och Dopp
 • Landvetter IS med Landvetter, LandvetterIS och Ahmeedhussain

 • Alla resultat och tabeller 

Halland

I Halland kom elva lag till start i distriktskvalet och fördelades upp i två kvalgrupper - där de två bästa i respektive grupp gick vidare till finalspelet i distriktet.

Kvalspelet i Halland blev en relativt jämn historia.

Grupp A, med fem lag, vanns av Lerkils IF med FreakyEmil, Lilke07 och GeneralXRSlim som spelade in två vinster och två oavgjorda resultat. 

I kampen om andraplatsen blev det målskillnad som fällde avgörandet. Både HGH FC och Ullreds IK vann två matcher och spelade en oavgjord - sju poäng - men HGH med DavidNeij, AlbinFrejd och Huggan01prolo gick vidare som tvåa med bättre målskillnad.

I grupp B var det inte riktigt lika jämnt. Snöstorp Nyhem IF med 1malte8 och HerviQ17 tog förstaplatsen och fick med sig Trönninge BK med Qendrimmalsiuoch och jejo703 som tvåa i gruppen.

Fyra lag till distriktsfinalspelet alltså - som avgörs lördag 5 februari 16.00.

Ångermanland

Fyra lag kom till spel i Ångermanlands distriktskval. Hälften av lagen skulle därmed ta sig vidare till distriktsfinalen så goda chanser fanns för de kvalande lagen.

För Bik Sportklubb med Vcaze och therami10 blev det en ganska bekväm resa till finalspelet. De gick obesegrade och vann gruppen genom tre raka segrar: 5-3, 3-0 samt 6-1.

Med sig till distriktsfinal får de Hägglunds IoFK med hassan07301 och therami103, som vann 3-2 respektive 3-0 utöver förlustmatchen mot Bik Sportklubb.

Chans till revansch för Hägglund i distriktsfinalen således - som spelas fredag 4 februari 19.00 i bäst av tre matcher.

 • Se alla resultat och sluttabell i Ångermanland här.

Dalarna

I dalarna deltog sex lag i distriktskvalet med siktet att knipa de två platserna till distriktsfinalen.

Korsnäs IF FK var den förening med störst medverkan då hela tre lag från föreningen ställde upp i kvalspelet. Tyvärr räckte det inte hela vägen fram till final för någon av konstellationerna utan de slutade på plats 3, 4 och 5.

Till final gick istället IK Brage med spelarna Steezi93 och Gustafskorvens, samt Falu BS FK med WillleTjorven och Burrakovsky.

Matchen mellan lagen i kvalet slutade i seger 1-0 för Brage, så lita på att det även kommer bli en tät och dramatisk distriktsfinal.

Distriktsfinalen i Dalarna spelas den 3 februari.

Uppland

Kvalet i Uppland fick en dålig start då tre anmälda lag inte kom till spel av olika orsaker. Detta resulterade i att de fem återstående lagen slogs ihop till en kvalgrupp i stället för två.

Vann kvalgruppen gjorde Gamla Uppsala SK Tjarnhell, nmunther och LinusTjarnhell, som dominerade med fyra raka segrar och finfina 18-3 i målskillnad.

I distriktsfinalen, som spelas den 5 februari, får de möta Uppsala Performance BK med UPBK och Chillaflow - som knep andraplatsen i kvalgruppen med tre segrar och en förlust, mot just Gamla Uppsala.

Får de sin revansch i kvalfinalen tro?

Kolla in alla matchresultat och sluttabellen i Uppland här.

Södermanland

Totalt sju lag fördelat på två grupper kom till spel i Södermanlands distriktskval.

I Grupp A blev det målskillnad som fällde avgörandet. Detta efter att Gnesta FF med Bullenlala, Norra & Vtolf kryssade mot tvåan Nyköpings BIS med HUGOANNERFORS & FreeSaawy vid spakarna. Men då förstnämnda Gnesta slog Oxelösunds IK med Kviby07, Gustenboi & Ludde07 med 6-2, jämfört med Nyköpings vinst om 4-3 blev målskillnad avgörande till Gnestas favör. 

Även i Grupp B var det en målskillnadsaffär som gjorde att Nyköpings BIS lag med EJager2003 & JagerMeisterRM är vidare till distriktsfinal. Med fem bättre i målskillnad räckte det att slå ut Stallarholmens SK med eAllsvenske-meriterade rybalkoo, Haempp & Hodzic.

Söndag 6 februari 12.00 avgörs det vem som tar sig vidare till Nationellt Gruppspel från Södermanland.

Blekinge

Den femte speldagen i Svenska eCupen bjöd på kval i Blekinge, där två platser i distriktsfinalen den 3 februari stod på spel.

I grupp A så var det Fjärdsjömåla AIF med LimmeBo1, MaMe och Froztiss som marscherade raka vägen dit tack vare två raka segrar - 4-1 mot Rödeby med Gismai och Racsomail, samt 2-1 mot Asarums IF med GustavATK och Prilkar.

Kanske kan Rödeby ta revansch genom deras andra lag i kvalet? Lbovbjerg och Hulken, som också representerar Rödeby, såg nämligen till att det var just dem som Fjärdsjömåla kommer att få stöta på i distriktsfinalen.

Det räckte med fyra poäng och blott +1 i målskillnad för att säkra den platsen, även om man levde farligt. Efter den inledande 3-2-segern mot Ramdala IF med Swensson21, Rifleover123 och mattis06 så blev det bara kryss mot Vilshults IF. Men när Ramdala såg till att vinna 3-0 mot nämnda Vilshults var saken klar.

Tabell och alla resultat från Blekinges kval återfinns här.

Småland

I kvalspelet i Småland deltog hela 17 lag och därmed gick det vidare fler lag till distriktsfinalen (som spelas 3 februari). Hela åtta lag är vidare till distriktsfinalen där en vinnare kommer koras genom ett finalspel.

Lag vidare från de fyra olika kvalgrupperna i Småland var:

 • Tingsryd United FC, med nniklase och LYCASH71
 • Malmbäcks IF, med CurhedFFS, Sallee42 och Hedberg
 • Hovslätts IK, med Melwinknuthas och RiceOnIce41
 • Habo IF, med Diber190 och zactharnhamn
 • Örsjö IF, med Nbk01 och Mellep2002
 • Sävsjö FF, med Eurooo1, IsakP21 och xAnwarx05
 • Urshults IF, med Vukasovic99 och Catak11
 • Rockneby IK, med liamstange69 och loweral

Alla resultat och tabeller

Syd-gruppen (Bohuslän, Dalsland, Gotland och Örebro Län)

Fyra distrikt fick samlas i en "syd-grupp" för att säkra antal deltagande lag i kvalspelet. Sju lag kom till kvalstart där två lag gick till Syd-final som spelas den 4 februari.

Morlanda GIF med M3lveln och Fomo4k gick vidare efter tre raka segrar i grupp A, samt så gick Rynninge IK med tanska och nvsble vidare från grupp B. Rynninge förlitade sig på fler gjorda mål än Skyllbergs IK för att säkra sin plats vidare.

Alla resultat och tabeller Syd-gruppen

Västmanland

Sju lag deltog i Västmanlands distriktskval uppdelat på två grupper, där en kvalfinalist korades från respektive kvalgrupp.

Dingtuna GIF med Ssjolund05 samt Mackan05 gjorde rent hus med tre raka segrar i grupp A, och i grupp B var det målskillnad som fällde avgörandet till fördel för Bosnisk SK, med edonaliu och Vividus18 - två ynka mål fler skickade laget vidare istället för Västerås AFG.

Distriktsfinalen i Västmanland spelas den 4 februari.

 

Hälsingland

I Hälsingland gjorde två sena avhopp att bara fyra lag kom till spel, och att Färila IF i Grupp A med Fabianberglund, Daythan & Asadnuur lämnades med dubbla WO för att ta en finalplats utan att behöva spela.

Egentligen skulle grupperna ha slagit ihop till en i och med avhoppen, men när spelet redan hade kommit igång togs beslutet att två lag skulle avancera från Grupp B istället.

Strands IF med addsheikh och Lerra går direkt till final, medan Sandarne SIF med williamlarssonn och Ludvigstahlberg kommer att ställas mot Färila IF för att göra upp om den sista finalplatsen i en semifinal.

Semifinal och distriktsfinal spelas den 5 februari. 

Gestrikland

I Gestriklands distrikt kom fyra lag till spel. Vi välkomnar Årsunda IF med Jordigjaguar811, erikssonhugo & Ahlqvizten vid spakarna till distriktsfinal efter att de vunnit alla sina tre matcher med fina 12-5 i målskillnad.

IK Huge med Yngvesson23 & Lucassjostrom8 får chans till revansch efter att ha förlorat det inledande målkalaset med 5-6(!) mot Årsunda IF när det ska avgöras vem som tar sig vidare från distriktet den 3 februari.

Norr-gruppen (Jämtland-Härjedalen & Medelpad)

För att säkerställa tillräckligt många lag i kvalgruppen slogs kvalspelen i Jämtland-Härjedalen och Medelpad ihop till en "Norr-grupp". 

Sex lag deltog i kvalet och Hallens SK med EWahlen och Skrakka tog gruppsegern i Grupp A via två raka segrar. GIF Sundsvall med Kurdiskacastri och Lilpwil gjorde samma lika i Grupp B - utan att släppa in ett enda mål.

Distriktsfinalen i "Norr-gruppen" den 4 februari spelas alltså mellan Hallens SK och GIF Sundsvall. 

Norrbotten

Andra speldagen av Svenska eCupen tilläggnades Norrbotten, där fyra klubbar kom till spel. Första matchen ut var mötet mellan Bodens BK FF och IFK Luleå - de två lag som sedan skulle komma att bli de som kvalificerade sig för distriktsfinalen.

IFK Luleå med noilito1337 & FilipEklund vid spakarna inledde med 2-1-seger, besegrade Bergsnäset AIK med 4-0 och kunde sedan kosta på sig att spela 0-0 mot IFK Kalix för att säkra förstaplatsen med sju poäng.

Bodens BK FF med AbdiM105 & Jaffesss kom snabbt över den inledande förlusten och kunde med 4-0-seger mot IFK Kalix och 3-1-seger mot Bergsnäset AIK säkra andraplatsen.

6 februari avgörs vem som blir distriktsmästare i Norrbotten och tar sig vidare till det Nationella Gruppspelet.

Se här för sluttabell och alla resultat i Norrbotten.

Värmland

Sex lag kom till spel i Värmlands distriktskval. Utifrån de sex lagen skulle två finalister koras. Lesjöfors iF visade redan från start framfötterna med en 10-0-seger och gjorde sedan rent hus med ytterligare fyra segrar och totalt 15 inspelade poäng till en bekväm förstaplats.

De får sällskap i distriktsfinalen av Ämterviks IF med trion ludvinjo, Viktorinho och Olofpalmberg, som lyckades ta hem fyra segrar och åkte på en enda förlust - just i matchen mot Lesjöfors. Det var dock en jämn tillställning siffermässigt - 0-1 - vilket gör att vi kan räkna med en tajt final som avgörs i bäst av 3 matcher.

Alla resultat och sluttabell återfinns på Värmlands distriktssida.

Distriktsfinalen spelas den 5 februari.