Lyon numret för stort i Champions League-avslutningen

Franska storlaget Lyon blev för tunga för BK Häcken i den avslutande gruppspelsmatchen av UEFA Women's Champions League. Lyon vann med 4-0 och BK Häcken slutade därmed sist i gruppspelet av premiäråret av det nya Champions League-formatet.

Efter en seger och fyra förluster skulle redan avhängda åka till Frankrike för att möta Lyon i toppen av gruppspelet. BK Häcken gjorde vad de kunde men lyckades aldrig hota fransyskorna.

I den första halvleken gjorde Catarina Macario 1-0 till Lyon i den 33:e minuten. Det efter att Häcken tidigare haft ett jätteläge till att ta ledningen i matchen när Stina Blackstenius frispelade Johanna Rytting Kaneryd som dock avslutade utanför.

I den andra halvleken ökade Lyon tidigt på genom Ada Hegerberg innan Amandine Henry och Janice Cayman skrev slutresultatet till 4-0 på fransk mark.

I och med förlusten slutade BK Häcken sist i gruppspelet medan Lyon vann gruppen.