Häcken utslaget efter ny förlust

Det blev en ny förlust i Champions League för BK Häcken under torsdagskvällen. På Bravida Arena vände tyska Bayern München BK Häckens 1-0-ledning till seger med klara 5-1. I och med den nya förlusten är BK Häcken matematiskt utslagna ur Champions League inför den sista matchen i gruppspelet - borta mot Lyon nästa onsdag.

Efter en seger (borta mot Benfica) och tre förluster (Lyon hemma, Bayern München borta samt Benfica hemma) såg det inför kvällens näst sista match i gruppspelet tufft ut att ta sig vidare ur gruppen. Men en teoretisk möjlighet fanns fortfarande om laget kunde skrälla sig fram till full pott mot Bayern München och Lyon i de två kvarvarande matcherna.

Men det har varit ett tufft gruppspel i Champions League för BK Häcken och kräftgången fortsatte hemma på Bravida Arena under kvällen. 

Det var dock Stina Blackstenius som fick måljubla först under kvällen. Tyskorna hade haft spelövertaget under inledningen av matchen men efter drygt en tredjedel av matchen fick Stina bollen perfekt i djupet och fri med målvakten var hon helt säker och satte 1-0. 

Tyvärr för svenska ögon höll ledningen kort. Bara fyra minuter senare kvitterade Vivanne Asseyi och strax före paus hade Bayern München vänt på drabbningen och tagit ledningen med 2-1 genom Jovana Damnjanovic.

Underläge i paus och matchen såg ut att glida BK Häcken ur händerna. 

Än tuffare blev det kort efter halvtidsvilan när nämda Damnjanovic åter hittade nätet med bollen. På ett inlägg från höger mötte hon bollen på volley och satte bollen förbi Jennifer Falk till 3-1.

Efter målen kontrollerade Bayern München tillställningen och BK Häcken var aldrig riktigt nära att kunna vända på nytt. I stället var det tyska regerande mästarna som kunde utöka till 4-1 genom Linda Dallmann med kvarten kvar att spela, för att sedan sätta absoluta spiken i kistan genom 5-1 av Lineth Beerensteyn ett par minuter före slutsignalen.

Matchen slutade därmed 5-1 till Bayern München och BK Häcken noterades för sin fjärde förlust i CL-gruppspelet, en förlust som nu även i praktiken innebär att möjligheterna till avancemang från gruppen är borta.

En sista match i gruppspelet väntar BK Häcken och den spelas nästa onsdag 18.45 borta mot Lyon.