MFF förlorade mot Zenit i UEFA Youth League

Med förhoppning om att avancera i UEFA Youth League tog Malmö FF emot ryska Zenit på Malmö IP. Men matchen slutade med förlust med en 3-1-förlust efter att alla matchens fyra mål kom sista 30 minuterna.

Bildtext: August Karlin reducerade till 1-2 på straff i den 78:e minuten för Malmö FF men det räckte inte till mot Zenit.

Inför den femte gruppspelsmatchen i UEFA Youth League hade Malmö FF spelat ihop en poäng på fyra matcher. Tisdagens motståndare Zenit hade en seger - mot just Malmö - så vid svensk vinst hade MFF gått förbi det ryska motståndet i tabellen.

Men så blev det inte. Matchen på Malmö IP stod mållös fram till 60:e minuten när de ryska gästerna både gjorde 1-0 och 2-0 under sex minuters tid.

I den 78:e minuten fick sedan MFF straff som August Karlin förvaltade väl. 2-1 inför avslutningen där Malmös ungdomar gick för en kvittering. Men med bara minuter kvar av matchen satte Zenit spiken i kistan med sitt 3-1-mål som också blev slutresultatet.

Den avslutande matchen i UEFA Youth League för Malmö är mot Juventus på bortaplan den 8 december.