Häckens första seger i Champions League

0-3 och 0-4. Det var BK Häckens förlustmatcher mot Lyon och Bayern München inför kvällens match mot Benfica. Men i Portugal stod laget från Göteborg för en fin insats och besegrade portugisiska mästarna och vann med 1-0.

Efter två raka förluster och utan mål för BK Häcken i det första historiska gruppspelet av UEFA Women's Champions League fick fjolårets svenska mästare vinna med 1-0 på bortaplan mot Benfica under onsdagen.

Men det satt hårt inne och kanske dyrköpt. Häcken var det bättre laget och höll för det mesta i bollen medan Benfica la största vikten på kontringar. 

Den första halvleken var definitivt Häckens där några chanser kunde ha lett till ett ledningsmål.

Sedan hamnade Häcken i en tuff period i inledningen av den andra halvleken. Benfica hade två jättechanser: en frispark som Jennifer Falk imponerande räddade ut till hörna och sedan ett skott i stolpen för portugisiskorna.

Rubensson matchvinnare från elva meter

Strax därefter tvingades dessutom Häcken byta ut Stina Blackstenius på grund av skada.

Men Häcken höll i och skulle få sista ordet. Stine Larsen revs ner i straffområdet och Elin Rubensson var iskall från elva meter. Via stolpen satte hon matchens enda mål i den 76:e minuten. 1-0 till Häcken som har alla möjligheter att avancera vidare från gruppen där Bayern München just nu ligger en poäng före efter en 2-1-förlust mot Lyon som har tre raka segrar.

Nästa match för Häcken i Champions League är mot Benfica om en vecka. Då på hemmaplan i Göteborg.