Tung förlust för BK Häcken

Ett sent baklängesmål under matchens sista minuter resulterade i en ny förlust för BK Häcken i Champions League-gruppspelet. Elin Rubensson kvitterade Benficas 1-0-ledning med kvarten kvar att spela och Häcken jagade ett avgörande - men istället fick Benfica jubla vid slutsignalen efter att ha avgjort matchen i 92:a matchminuten. Benfica vann med 2-1 och BK Häcken ligger just nu sist i sin grupp.

Förra veckan besegrade BK Häcken Benfica på bortaplan och nu siktade laget på att ta en ny trepoängare för att avancera uppåt i gruppen.

Hemma på Bravida Arena var det dock portugisiskorna som började matchen mest explosivt och gick upp i ledning redan i den tredje matchminuten. Cloe Lacasse målskytt när Häcken inte lyckades få bort bollen ur straffområdet efter en hörnspark.

Häcken försökte sedan revanschera sig och kvittera och närmast kom Julia Karlernäs med en nick som smet strax utanför stolpen och halvleken slutade i en 1-0-ledning till Benfica.

BK Häcken kom dock tillbaka i den andra halvleken och återigen var det Elin Rubensson, som precis som förra veckan gjorde mål från straffpunkten. Rubensson var säker och prickade in 1-1 och BK Häcken använde den kvarvarande kvarten för att försöka avgöra matchen och ta hem alla poäng.

Istället kom kallduschen. Benfica tilldömdes en frispark där Catarina Amado kunde nå bollen vid bortre stolpen och skjuta in segermålet i den andra övertidsminuten.

I och med förlusten står BK Häcken kvar på tre poäng, Benfica har fyra och gruppens två kvarvarande lag - Lyon och Bayern München, spelar just nu. Lyon toppar gruppen på maximala nio poäng inför kvällens match mot München.