Bittert poängtapp för MFF i Champions League

Malmö FF tappade chansen till fortsatt spel i Europa på övertid mot Zenit Sankt Petersburg. Efter en 1-0-ledning i paus räddade både Johan Dahlin en straff och VAR ett ryskt mål innan VAR gav igen och straffade de regerande svenska mästarna i den andra övertidsminuten i matchen som slutade 1-1.

För att ha en chans att ta sig vidare till UEFA Europa League var Malmö FF tvingade att vinna hemmamatchen mot Zenit Sankt Petersburg efter idel förluster i Champions Leagues gruppspel. Och det var nära!

Helt rättvist gav Sören Rieks - efter samarbete med Veljko Birmancevic - MFF ledningen mycket vackert i den 28:e minuten. Jon Dahl Tomassons lag ledde därefter välförtjänt i paus. 

Men den andra halvleken kom att bli dramatisk och ryska Zenit tog över matchen. Redan fem minuter in tilldelades Zenit en straff som Johan Dahlin i MFF:s mål räddade. Artem Dziuba slog den straffen.

Kvittering på straff

Därefter hade Dziuba en boll i mål men efter VAR-granskning dömdes målet bort.

Men i den 92:a minuten fick Zenit en straff efter en VAR-granskning och den här gången kunde inte Dahlin så emot. Zenit bytte straffskytt och även om Dahlin kastade sig åt rätt håll nådde han inte Jaroslav Rakitskij avslut som kvitterade - trots en man mindre på plan - för ryssarna. 

Matchen slutade 1-1 och eftersom inbördes möten går före målskillnad (som hade blivit tufft nog!) i UEFA-tävlingar försvann chansen att sluta trea i tabellen som hade inneburit fortsatt spel i Europa League för Malmö FF som står på en poäng efter fem spelade matcher.

Malmö FF avslutar den här säsongens spel i Europa på bortaplan mot Juventus den 8 december.