Tung CL-återkomst för Malmö

Malmö fick kännas vid en 0-3-förlust hemma mot Juventus i återkomsten till Champions League. Gästerna var numret större och punkterade matchen under en för MFF ödesdiger minut alldeles i slutet av den första halvleken.

Malmö inledde bra under den första kvarten mot Juventus, men det var aningen bedrägligt. Så långt var Juves mittfältare lite loja i sina defensiva överflyttningar och tillät MFF att spela ut bollar till Jo Inge Berget till höger och Sören Rieks till vänster.

Efterhand fick Malmö det allt svårare, framför allt på mittfältet där man var i numerärt underläge och där Anders Christiansen, Bonke Innocent och Erdal Rakip hade stora ytor att täcka på egen hand.

Juventus tog ledningen i den 23:e minuten. Juan Cuadrado fick komma en-mot-en mot Rieks och slå ett inlägg in i straffområdet där Alex Sandro kastade sig fram och nickade in 1-0 från nära håll. Alex Sandro var sedan väldigt nära att göra ytterligare ett mål kort därefter.

Med bara ett måls underläge finns alltid chansen att nå ett resultat oavsett matchbild och 0-1 stod sig länge. Precis före pausvisslan gick dock ridån ner för Malmö då Juventus gjorde både 2-0 och 3-0 inom loppet av en minut.

Först satte Paulo Dybala 2-0 på straff efter att Lasse Nielsen dragit ner Alvaro Morata och mer eller mindre omedelbart därefter kunde Morata lyfta in 2-0 bakom Ismael Diawara i Malmömålet. Juventus vann en andraboll efter en lång utspark av Wojciech Szczesny och Adrien Rabiot nådde lite turligt fram med en passning till Morata.

Den andra halvleken blev något av en transportsträcka mot slutsignal och 0-3 stod sig matchen ut.
Ivrigast att försöka utöka för Juventus var inhopparen Moise Kean som hade en boll i nät, men målet blev korrekt avblåst för offside. Kean hade också en avancerad lobb utanför och ett friläge framspelad av likaledes inhoppande Dejan Kulusevski, men Diawara kom ut bra och räddade till hörna.

MFF kammade alltså noll i den första matchen. I gruppens andra match vann Chelsea hemma mot FC Zenit med 1-0.
Malmös nästa uppgift i Champions League är Zenit på bortaplan den 29 september, men allra närmast väntar toppmöte i Allsvenskan på lördag när serieledarna Djurgården kommer på besök.