Malmö FF kryssade mot Juventus i UEFA Youth League

Malmö FF:s P19-lag stod för en fin insats i den första gruppspelsmatchen i UEFA Youth League. Skåningarna spelade 2-2 hemma mot Juventus.
– Vi går in i den här turneringen med en inställning om att vi kan åstadkomma något, vi också, säger Malmö FF:s lagkapten Melker Widell.

Bilden: Vilt Malmöjubel efter Emil Lindmans kvittering till 2-2.

MFF låg under två gånger i matchen men kvitterade båda gångerna. Juventus tog ledningen tidigt i matchen men Melker Widell kvitterade efter endast tio minuters spel. Turco gav italienarna ledningen på nytt efter drygt 20 minuters spel, ett resultat som stod sig halvleken ut.

– Det tog 5-10 minuter för oss att komma in i det ordentligt, sedan tycker jag att vi började spela vårt spel ju längre matchen går. Framför allt andra halvlek spelade vi riktigt bra. Det är ett snäpp upp mot P19 Allsvenskan som vi är vana vid, men nu vet vi vad vi kan, menar Melker Widell.

I den andra halvleken kvitterade Malmö FF på nytt, nu genom Emil Lindman.

Matchen slutar 2-2 och MFF tar med sig en viktig poäng från den första matchen i turneringen.

– Vi tror på oss själva, jag är jättestolt över laget, avslutar Melker Widell.

I gruppens andra match besegrade engelska Chelsea ryska Zenit med 3-1. Malmös nästa match är borta mot Zenit den 29 september.

En dag tidigare, den 28 september, går Hammarby in i UEFA Youth League i det som benämns Domestic Champions Path. Här spelas två utslagsrundor där Hammarby i omgång 1 lottats att möta Rangers och man inleder borta.