Lyon numret för stort för Häcken

Det var en historisk kväll när de första gruppspelsmatcherna någonsin i damernas Champions League skulle spelas. För svenska Häcken väntade svårast möjliga motstånd på hemmaplan. Mångfaldiga mästarna Lyon motsvarade också förväntningarna när man vann med 3-0 (1-0).

Franska mästarlaget har vunnit Champions League sju gånger det senaste decenniet och är en av kandidaterna till slutsegern även denna säsong. Svenska mästarlaget fick också en jobbig start på premiärmatchen i gruppspelet. 0-1 kom tidigt genom Melvine Malard och gästerna fortsatte att sätta tidig press på Häcken. Jennifer Falk fick göra några riktigt kvalificerade ingripanden för att förhindra fler baklängesmål i en första halvlek där Häcken mot slutet lyckades utmana mer.

Direkt i andra halvlek ringde det dock igen. Catarina Macario lyckades förvalta en tilltrasslad situation till 0-2 och minuterna senare trillade även 0-3 in på självmål.

Häcken stretade emot efter bästa förmåga men Lyon visade kapaciteten från början och tog den förväntade trepoängaren i gruppspelsöppningen.

Gruppens andra match, Benfica-Bayern München slutade mållöst senare under kvällen.