0-3-förlust för Hammarby mot Rangers

Hammarby förlorade den första matchen i omgång 1 UEFA Youth Leagues Domestic Champions Path. Det blev 0-3 i bortamötet med Rangers, ett resultat som kan bli svårt att hämta upp i hemmareturen.

Bilden: Hammarbys startelva mot Rangers. FOTO: Hammarby Fotboll.

Rangers tog hand om initiativet i den första halvleken och tog också ledningen i den elfte minuten. Ett inspel från höger nådde fram till Robbie Ure, som satte 1-0.

Hemmalaget fortsatte att dominera, men Hammarby skapade en fin kvitteringschans i slutet av halvleken. Tekin Olgun stack in bollen till Nobel Gebrezgi, men Rangers målvakt Jay Hogarth kunde avvärja.

Rangers gjorde ytterligare två mål i den andra halvleken. I en omställning fick Ross McCausland bollen i högra kanten av straffområdet och satte 2-0 med ett fint vänsteravslut i högt upp bortre hörnet.

Det var också McCausland som gjorde 3-0. Framspelad av Alex Lowry kunde han chippa in bollen förbi William Björklund.

Hammarby har nu den svåra uppgiften att försöka vända 0-3 i hemmareturen för att få spela vidare i UEFA Youth League. Matchen spelas den 20 oktober.

I morgon onsdag spelar Malmö sin andra match UEFA Youth League borta mot FC Zenit. MFF spelar i Champions League Path och där är det gruppspel som gäller. I den första matchen kryssade Malmö hemma mot Juventus.