Hammarby och Elfsborgs möjliga play off-motståndare i ECL

Under måndagen lottades Europa Conference Leagues play off. Nu står det klart vilka motståndare som väntar för IF Elfsborg och Hammarby IF vid avancemang från den tredje kvalrundan.

Elfsborg hade inga problem med att slå ut moldaviska Milsami Orhei (9-0 totalt) i den andra kvalrundan. Nu väntar bosniska FK Veléž i den tredje kvalrundan 5 och 12 augusti. Vid ytterligare avancemang väntar sedan play off mot vinnaren av mellan FC Luzern (Schweiz) och Feyenoord (Nederländerna).

Hammarby besegrade slovenska Maribor med totalt 4-1 i den andra kvalrundan. Nu väntar serbiska Čukaricki i den tredje kvalrundan 5 och 12 augusti. Om Stockholmsklubben tar sig vidare väntar sedan ett möte mot vinnaren mellan Ujpest FC (Ungern) och FC Basel (Schweiz).

Play off-mötena är det sista steget i kvalet klubbarna behöver ta sig förbi för att kvala in till gruppspelet i Europa Conference League. Speldatum för play off-mötena är 19 och 26 augusti.