Uddamålsförlust för Hammarby mot Gentofte

Hammarby föll 5-6 (2-3) i den andra matchen i preliminary round UEFA Futsal Champions League mot danska JB Futsal Gentofte. Danskarna har fortsatt full pott och ser ut att ta hand om gruppsegern som innebär avancemang till main round.

Gentofte gjorde matchens två första mål och Hammarby fick genom hela matchen jaga för att försöka nå ikapp målmässigt underläge. Sebastian Holmquist gjorde båda Hammarbys mål i den första halvleken. Efter underläge 2-3 i halvtid kunde sedan Özgur Yasar kvittera till 3-3 knappt halvvägs in i andra perioden.

Gentofte tog ledningen på nytt och gick fram till tremålsledning 6-3. Det sjätte målet kom på straff efter en förseelse av Aus Al Malik, som då fick sitt andra gula kort därmed hade spelat färdigt. Ett som drabbade även Özgur Yasar vid ställningen 3-3.

Hammarby gav dock inte slaget förlorat utan kämpade sig tillbaka. Först reducering till 4-6 av Peiman Pahlevan och sedan 5-6 av Gabriel Diaz med en minut och 22 sekunder kvar att spela. Någon kvittering hann man inte få till.

Gentofte tog hand om alla poängen och är nu i förarsätet inför den avslutande omgången på tisdag. Hammarby möter då Sparta Belfast från Nordirland, som senare ikväll möter hemmalaget Viimsi  i omgång 2. Viimsi är det motstånd som Gentofte har i sin sista match.
Utöver gruppsegraren går den bästa av de åtta grupptvåorna i preliminary round vidare till main round.