Hammarby vidare efter seger mot Belfast

Hammarby dominerade stort och besegrade Sparta Belfast med 8-2 i den tredje och avslutande matchen i preliminary round av UEFA Futsal Champions League. Under kvällen blev det sedan klart att Hammarby går vidare till main round som gruppsegrare efter att FC SMS Viimsi besegrat JB Futsal Gentofte i dagens sena match med 4-3.

Hammarby styrde matchen mot Sparta Belfast direkt från avspark. Nordirländarna orkade ligga tätt man-man under knappt tio minuter, men när de tröttnade och lämnade lite yta till Hammarby började målen trilla in.
Sebastian Holmquist inledde målskyttet och mål av Gabriel Diaz, Jonatan Almendra Cifuentes och Alexander Browne gav en komfortabel 4-0-ledning i paus.

Andra halvlek blev något av en transportsträcka till slutresultatet 8-2. Aleksandar Tomevski, Almendra Cifuentes, Liridon Makolli och Diaz gjorde ytterligare mål för Hammarby medan Jasir Camara och Darius Roohi tilläts tröstmåla för Sparta.

Hammarbyspelarna fick sedan invänta resultatet i kvällsmötet Viimsi-Gentofte för att se om det skulle kunna bli avancemang som gruppsegrare, eller inte.
Det krävdes att Viimsi skulle vinna med ett eller två mål och så blev det till slut. Esterna vände underläge 1-3 till seger 4-3.
Hammarby, Viimsi och Gentofte slutar alla på sex poäng och Hammarby tar hand om gruppsegern i kraft av de bästa resultaten inbördes.

Main round lottas den 30 augusti kl 16.00. Lottningen kan följas live på uefa.com.