Inför Hammarbys kval till Uefa Futsal Champions League

Under lördagen kliver Hammarby IF FF in i UEFA Futsal Champions League. Liridon Makolli ser fram emot utmaningen som väntar.
– Varje match blir som en final, säger han.

Bilden: Liridon Makolli i aktion i Hammarbytröjan.

Som svensk mästare belönas man med en plats i UEFA Futsal Champions League. Tidigare i våras säkrade Hammarby IF FF sitt andra raka guld och nu är det dags för laget att kliva in i turneringens första kvalrunda, Preliminary round.

– Det känns bra och det märks att grabbarna är redo för vad som komma skall. Vi har förberett oss på olika fronter och tagit lärdomar sedan senast vi var ute, menar spelaren Liridon Makolli.

Gruppspelet, som spelas i Estland, inleds under lördagen och där väntar möten med värdlaget FC SMS Viimsi samt danska JB Futsal Gentofte och FC Sparta Belfast från Nordirland.

– Gentofte har vi rätt bra koll på. De andra två motstånden, där vet man inte riktigt vad som kan komma att vänta riktigt. Men oavsett gäller det att få vårt spel att sitta, säger Makolli.

De åtta gruppvinnarna från Preliminary round avancerar vidare till huvudkvalrundan, Main round. Så även den bästa tvåan.

– Jag tror att vi har bra chanser. Det gäller att se till att varje match blir som en final. Vi känner oss förberedda på att göra rätt saker.

Vad är rätt saker?
– Rätt saker är att följa matchplanen, göra det vi tränat på och att vara extra noggranna på fasta defensiva situationer. Där straffades vi senast vi var i CL, och även i Kroatien när vi mötte Dinamo Zagreb. Där gäller det att vara vaksamma, säger Makolli.

Vad kan publiken vänta sig från Hammarby?
– Vi kommer fortsätta som vi gör. Vara aggressiva, ligga högt och pressa våra motståndare. Vi är ett fysiskt lag så det ska vi utnyttja. Sedan har vi spetsat till med Igge (Ignatius Malki, inlånad från Ektorp Futsalklubb) och vi ska verkligen försöka använda honom på ett bra sätt.

David Gerd

Preliminary Round

Grupp D - i Viimsi, Estland

21 aug Gentofte-Sparta Belfast 15.00
21 aug Hammarby-Viimsi 18.30

22 aug Viimsi-Sparta Belfast 18.30
22 aug Hammarby-Gentofte 15.00

24 aug Viimsi-Gentofte 18.30
24 aug Sparta Belfast-Hammarby 15.00