Norsjö vidare, Bemannia utslagna

Norsjö IF har tagit sig vidare från gruppspelet i beach soccerns Euro Winners Cup efter två vinster och en förlust. Däremot är Bemannia FC Stockholm är utslagna efter tre förluster.

Bilden: Norsjö är första svenska herrlag att avancera vidare från gruppspelsfasen i Euro Winners Cup. FOTO: Norsjö IF.

Ett bra försvarsspel och effektivitet i det offensiva spelet har tagit Norsjö vidare. Helt rättvist spelar de nu om en placering bland de 32 bästa lagen i Europa.
Även deras innovativa målfiranden har fått uppmärksamhet.

– Vi otroligt stolta, glada och lite överraskade över att det gått så bra hittills. I vanlig ordning är det framförallt en bra defensiv som lagt grunden till gruppavancemanget, men vi har varit ovanligt giftiga framåt i år, inte minst tack vare två av våra nyförvärv Samuel Wiklund och Edwin Ekholm, säger Norsjös lagkapten Anton Olofsson.

– Vi slår ur underläge i slutspelet men ska göra allt vi kan för att nå så långt som möjligt. Vi är en grupp som jobbar otroligt hårt för varandra och som trivs fantastiskt bra tillsammans utanför planen vilket är en stark framgångsfaktor.

– Det är första gången ett herrlag går vidare till slutspel och det är ett kvitto på att vi håller bra klass på våra spelare och lag i ett europeiskt perspektiv. Det vi också ska tänka på är att nästan alla andra lag tar in de bästa spelarna i världen till sina lag, säger Patrick Blomström i SvFF:s Futsal- och Beachsoccerkommitté.

Norsjös sextondelsfinal mot portugisiska CB Caldas de Rainha sänds live torsdag eftermiddag klockan 15.45.

Resultat

Grupp A

Norsjö IF-ACD O Sótão (POR) 1-6
Djoker Chişinău (MDA)-Norsjö IF 3-6
Belenenses (POR)-Norsjö IF 1-4

Grupp I

Bemannia FC Stockholm-Rostocker Robben (GER) 2-9
Newteam Brussels (BEL)-Bemannia FC Stockholm 4-2
Bemannia FC Stockholm-Nistru Chişinău (MDA) 4-5 e. förl.