MFF mot Rangers vid CL-avancemang

Under måndagen lottades den tredje kvalomgången i UEFA Champions League. Om Malmö FF slår ut HJK Helsingfors i andra kvalrundan och tar sig vidare väntar Rangers FC från Skottland.

Malmö FF inledde sitt kvalspel till UEFA Champions League med att slå ut lettiska Riga med totalt 2-1 i den första kvalrundan. I andra kvalrundan väntar HJK Helsingfors från Finland, matcherna spelas 21 och 27 juli.

Vid ett avancemang där väntar sedan skotska storklubben Rangers, det stod klart efter måndagens lottning i Nyon, Schweiz. Speldatum för dessa matcher är 3/4 och 10 augusti.

Skulle Malmö FF sedan gå vidare från den tredje kvalrundan väntar play off vilket är det sista steget för att nå Champions Legaues gruppspel. Om MFF åker ur mot HJK Helsingfors går skåningarna in i den tredje kvalrundan till Europa League. Där väntar i så fall förloraren i Champions League-kvalmötet mellan grekiska Olympiakos och Neftci från Azerbajdzjan.