Malmö FF vidare i CL-kvalet – Slog ut HJK

Malmö FF tog sig vidare från andra kvalrundan i Champions League efter totalt 4-3 mot HJK Helsingfors då skåningarna spelade 2-2 i Finland i kväll. Nu väntar skotska Rangers FC i den tredje kvalrundan. Dessutom har Malmö FF i och med avancemanget nu även säkrat minst spel i Europa Conference League.

Inför tisdagens returmöte i den andra kvalrundan till Champions League hade Malmö FF med sig en 2-1-ledning till Helsingfors där HJK väntade.

Finländarna tog en tidig ledning när Miro Tenho nickade in 1-0 på en hörna redan efter 41 sekunder.

MFF replikerade däremot ganska omgående. I matchminut tio sköt Anders Chrisiansen in kvitteringen till 1-1 inne i boxen, assisterad av Oscar Lewicki. Efter första 45 minuterna var det alltjämt likaläge.

HJK Helsingfors jagade ett ledningsmål då Malmö var vidare vid 1-1. Johan Dahlin fick jobba i målet och finländarna hade även ett jätteläge när Roope Riski sköt över vid öppet mål.

Istället var det MFF som gjorde mål. Veljko Birmancevic hade bara varit inne i fyra minuter när han placerade in 2-1 i 76:e minuten efter samarbete med Adi Nalic som även han endast varit inne i fyra minuter.

Endast två minuter senare svarade HJK med en kvittering till 2-2 genom en annan inhoppare i Riku Riski.

Därefter väntade en fins forcering för ett 3-2-mål som hade gett en förlängning, men skåningarna höll undan. Matchen slutade 2-2 och Malmö FF är därmed vidare till tredje kvalrundan i Champions League där skotska Rangers FC väntar.

För att ta sig till gruppspel i Champions League behöver MFF slå ut Rangers och därefter ytterligare ett lag i play off-omgången av kvalet.

Däremot har Skånelaget i och med kvällens avancemang säkrat minst spel i Europa Conference League. Vid en eventuell förlust mot Rangers går nämligen MFF in i Europa Leagues play off och skulle klubben åka ut även där blir det spel i den nya turneringen Europa Conference Leagues gruppspel.