Fördel MFF efter första mötet mot HJK i CL-kvalet

Malmö FF gick segrande ur det första mötet mot finska HJK Helsingfors med 2-1. Skåningarnas mål gjordes av Antonio Colak och Anders Christiansen som avgjorde matchen med ett frisparksmål. Returen i Champions League-kvalet spelas nästa vecka i Finland.

Bilden: Kvällens matchvinnare Anders Christiansen tackar publiken efter kvällens 2-1-seger mot HJK Helsingfors.

Malmö FF tog tag i taktpinnen från start i det första mötet i Champions League-kvalets andra omgång när finska mästaren HJK Helsingfors var på besök.

Redan i den första minuten blev Antonio Colak frispelad, men valde att försöka med en passning istället för eget avslut. Han skulle dock få fler chanser.

På tilläggstid i den första halvlek fick Colak ännu ett friläge och den här gången blev det mål. Den svenska U21-landslagsmålvakten Jakob Tånnander var på bollen som via stolpen hittade in i nätmaskorna till 1-0 för hemmalaget.

I upptakten av andra halvlek fick Tånnander fortsätta att jobba hårt mellan stolparna då MFF hade flera avslut som den svenske målvakten räddade.

Trots MFF-dominans kunde HJK Helsingfors kvittera i den 68:e minuten genom Roope Riski som kliniskt satte dit 1-1 vid Johan Dahlins bortre stolpe.

Repliken skulle dock komma ganska omgående. Endast sex minuter senare förvaltade Anders Christiansen en frispark som via muren styrdes in i mål bakom Tånnander till 2-1.

Skåningarna hade sedan bud på fler mål, men 2-1 stod sig matchen ut och är det resultatet som Malmö FF tar med sig till den finska huvudstaden Helsingfors där returen spelas på tisdag 27 juli nästa vecka.