Svensk forcering räckte inte

Rumänien och Sverige, utan poäng från första matchdagen, behövde båda vinna för att behålla hoppet om avancemang vidare i VM-kvalet. Rumänien gick segrande ur den striden med minsta möjliga marginal på fredagen.

Foto: Mathias Granberg.

Efter förlusten mot England i inledningsmatchen krävdes det svensk vinst mot Rumänien för att hålla hoppet vid liv om en plats till FIFA Beach Soccer World Cup 2021 - Qualifier Europe. Detsamma gällde för Rumänien som också stod på noll efter torsdagens förlust mot Estland på övertid.

Rumänien rivstartade matchen och tog tidigt en 3-0 ledning. Med fyra minuter kvar av första perioden reducerade Sverige till 3-1 genom Jesper Bolander. Det dröjde dock inte länge innan Rumänien återigen hittade nätet och utökade ledningen till 4-1.

Med en minut kvar att spela fick Martin Bruzelius en frispark från mittplan som han förvaltade på bästa sätt och reducerar till 4-2 vilket stod sig perioden ut.

Sverige inledde andra perioden piggt och hittade direkt flera lägen för reduceringen men Sverige fick tyvärr inte in bollen. Istället var det Rumänien som på en kontring utökade sin ledning till 5-2, vilket blev resultatet efter två perioder.

Sverige reducerade tidigt till 5-3 i den tredje perioden genom ett långskott från målvakten Filip Malmström. Med åtta minuter kvar av matchen får Sverige åter igen en frispark från mittplan. Denna gång räddas frisparken men på returen kan Jesper Sommensjö trycka in bollen till 5-4. Sverige fortsatte sin forcering men tyvärr uteblev målen och slutresultatet skrevs till 5-4.

Dagens andra gruppmatch mellan Estland – England slutade 2-2 efter full tid och fick avgöras på straffsparksläggning där England tog hem vinsten.

Efter två spelade omgångar leder England gruppen och Sverige spelar lördag kl 12.15 (svensk tid) mot Estland om vem som slutar på trea.  

Erik Gustafsson