Förlust i öppningsmatchen

Idag inleddes europakvalet till FIFA Beach Soccer World 2021 där Bemannia FC representerar de blågula färgerna som Team Sweden. Tyvärr slutade premiären med förlust 0-2 mot England.

Foto: Mathias Granberg.

För Sverige är det första gången vi är representerade. Mellan 17 och 19 juni genomförs detta förkval och de fem bästa nationerna (av tio) går vidare till FIFA Beach Soccer World Cup 2021 som spelas den 19-29 augusti i Ryssland.

Sverige gick idag in i förkvalet i grupp B tillsammans med England, Rumänien och Estland.

Svenskarna ställdes direkt i första omgången mot tufft motstånd i form av England som är rankade 43:a på världsrankingen. Efter en jämn matchinledning där Sverige mycket väl kunde tagit ledningen två gånger, så är det istället engelsmännen som tar ledningen genom Scott Lawson i mitten av första perioden. Sverige stod upp bra och det var match in i det sista. Svenskarna tryckte på för en kvittering och hade hela fyra ramträffar, men lyckades inte få in bollen i mål.

I den andra perioden utökade England till 2–0 vilket även blev slutresultatet.

Resultatet till trots stod de svenska debutanterna för en väl genomförd match där små marginaler avgör. Samtidigt vann Estland över Rumänien med 4–3 på övertid.

Under morgondagen ställs Sverige mot just Rumänien. Avspark 12.15.

Erik Gustafsson