Avslutande förlust mot Estland

Även i den tredje och avslutande gruppspelsmatchen i europakvalet till FIFA Beach Soccer World 2021 blev det svensk förlust. Estland stod för motståndet i tredje matchen och Sverige var nära poäng igen, men Estland räddade straff och höll ut till 3-2.

Foto: Mathias Granberg

Sista gruppspelsmatchen mot Estland börjar tyvärr på samma sätt som mot Rumänien sist, mål efter 8 sekunder för Estland. Uppförsbacke direkt.

Första perioden ser Sverige väldigt pigga ut och håller jämna steg med Estland. I mitten av första perioden så kliver Jesper Bolander fram från egen planhalva och tar sig förbi två försvarare och trycker in 1-1, resultatet står sig perioden ut.

Under andra perioden tar Estland sig in allt mer i matchen och lyckas trycka in 2-1 vilket står sig perioden ut. Tidigt i tredje perioden kliver Jesper Bolander fram igen och kvitterar till 2-2. Men direkt på avsparken efter gör Estlands 3-2 och Sverige får fortsätta jaga.

I sista perioden trycker Sverige på och får med sju minuter kvar en frispark från mittplan. Erik Gustafsson kliver fram och trycker iväg bollen som Estlands målvakt precis når med fingertopparna. På den efterföljande hörnan vinner Erik Gustafsson en duell och får samtidigt ett knä i ansiktet, Sverige gör mål i situationen efter men tyvärr har redan domaren hunnit blåsa i pipan. Rött kort till Estland och straff till Sverige, där Erik får gå av med blödande och svullen näsa.

På den efterföljande straffen gör Estlands målvakt en kanonräddning som han följer upp med att även ta den efterföljande returen. Sverige fortsätter att jaga men tyvärr står Estland emot och vinner till slut med 3-2.

Sverige slutar tyvärr sista i detta gruppspel men har som nykomlingar på den internationella scenen gjort avtryck och visat att man är här för att stanna. Redan den 28 juli får vi se det svenska landslaget igen då de åker iväg till Moldavien för att spela Euro Beach Soccer League.   

Erik Gustafsson