Trophy Tour i Göteborg

På söndag spelas finalen i UEFA Women’s Champions League på Gamla Ullevi i Göteborg. Inför finalen har pokalen, som det vinnande laget får lyfta mot himlen efter slutsignalen, gjort en mindre Trophy Tour och överraskat tre glada och entusiastiska flicklag i Göteborg. Vid besöket hos BK Häcken var dessutom finalens officiella ambassadör Lotta Schelin på plats för att överraska tjejerna i laget.

Bilden: Lotta Schelin och Jennifer Falk överraskade BK Häckens flickor 2010 med UEFA Champions League-pokalen. Foto: Bildbyrån.

Det är en historisk match som väntar på Gamla Ullevi i Göteborg på söndag, då en Champions League-final avgörs i Sverige för allra första gången. Några av världens bästa spelare kommer till Göteborg när Chelsea och Barcelona gör upp om titeln på Gamla Ullevi.

Inför finalen har nu pokalen överraskat tre flicklag på deras träningar, för att uppmärksamma finalen och inspirera tjejerna att våga drömma stort. För även för stjärnorna i Chelsea och Barcelona började allt med en träning.

Lagen som fått överraskande besök av pokalen är BK Häcken och Askims IK flickor födda 2010, samt Mölnlycke IF, flickor födda 2011. Vid besöket hos BK Häcken var, utöver damlagets och landslaget målvakt Jennifer Falk, även finalens officiella ambassadör Lotta Schelin på plats för att inspirera och överraska tjejerna.

- Det var så klart roligt att få besöka tjejerna i laget tillsammans med pokalen och se deras glädje - både kring fotbollen i sig, men också entusiasmen kring pokalen och finalen som spelas i Göteborg. Jag hoppas verkligen att tjejerna blev inspirerade och nu vågar drömma stort om fotbollen. Och vem vet, kanske är det något i laget som står redo för en Champions League-final i framtiden, säger Lotta Schelin efter besöket.

Söndagens final mellan Chelsea och Barcelona har avspark 21.00 och sänds på TV6/Viaplay.

Askims IK flickor födda 2010 överraskades med pokalen och fotades i Champions League-t-shirts. Foto: Johan Hafström
Mölnlycke IF flickor födda 2011 överraskades med pokalen och fotades i Champions League-t-shirts. Foto: Johan Hafström

Officiella partners UEFA Women's Champions League

  • Pepsi MAX
  • VISA
  • Hublot
  • Nike
  • Together#WePlayStrong