Eriksson laddad inför söndagens final

På söndag spelas finalen i UEFA Champions League mellan Chelsea och Barcelona på Gamla Ullevi i Göteborg. För Chelsea är det första gången laget spelar final och den nyblivna engelska ligamästaren gör det med svenska Magdalena Eriksson som lagkapten - som likt laget också nått sin allra första Champions League-final.
- Att nå en Champions League-final har varit den stora drömmen sedan det började kännas realistiskt i karriären att kunna nå dit, säger Magdalena Eriksson inför söndagens final.

Trots att en av Europas mest prestigefulla matcher väntar på Gamla Ullevi klockan 21.00 på söndag, bara två dagar bort, inleder vi denna text med att vända blicken bakåt en knapp vecka. I söndags säkrade nämligen Chelsea den engelska ligasegern genom att besegra Reading med 5-0 i ligans allra sista omgång. Med tre nya poäng behöll Chelsea försprånget på två poäng ner till Manchester City och vann engelska ligan för andra året i rad.

- Vi har haft en fantastisk säsong hittills med förmågan att spela på en hög nivå flera matcher i rad. Det har varit ett tajt matchschema med många matcher, men vi har lyckats hålla en konsekvent hög nivå där vi varit både mentalt och fysiskt förberedda inför varje match. Tillsammans med att vi har fantastiska spelare i laget på varje position gör att vi stått för den säsong vi gjort hittills, säger Magdalena Eriksson och njuter av ligatriumfen:

- Att vinna ligan är så himla roligt. Det är ligasegern man drömmer om när man går in i säsongen, att till slut stå där som vinnare. Ligan och motståndet i år är bättre än någonsin och att då ändå kunna vinna och stå där som segrare till slut är otroligt starkt.

Chelsea vann tidigare i år ligacupen och efter ligasegern satsar nu laget vidare mot ytterligare två titlar under säsongen. Laget är fortfarande kvar i FA-cupen och på söndag väntar alltså Barcelona i final i UEFA Women’s Champions League – när Europas bästa klubblag ska krönas i en direkt avgörande match i Göteborg.

- En Champions League-final har varit ett av målen sedan jag kom till Chelsea. Att nå finalen är en stor bedrift och något jag är sjukt stolt över. Det är många i vårt lag som aldrig spelat en Champions League-final tidigare och det kommer göra det ännu mer speciellt, säger Magdalena och fortsätter prata om storheten i matchen som väntar i Sverige:

- Utöver att vi faktiskt nu tagit oss till final för första gången så spelas den också i Sverige, det är knappt man kan förstå. Givetvis är det jättetråkigt att det inte kan komma någon publik när man nu får möjlighet att spela en final i Sverige. Det hade såklart varit pricken över i. Men det kommer ändå kännas som hemmaplan för mig, Jonna och Zećira som är vana att spela på Gamla Ullevi, så vi får hoppas det kanske kan vara en liten fördel.

Magdalena Eriksson firar tillsammans med lagkamraten Ji So-Yun efter segern mot Bayern München i semifinalen. Nu laddar Chelsea om för söndagens final i Sverige.

Barcelona står för motståndet. Hur är din korta analys av motståndet?

- Barcelona har också en väldigt bra säsong bakom sig och är ett lag som spelar fantastisk fotboll. Precis som vi blev Barcelona ligamästare i helgen som gick och dem har dessutom gått som tåget i Champions League och slagit ut både Manchester City och PSG. Det blir en tuff uppgift på söndag men en riktigt häftig match.

Klockan 21.00 på söndag sparkas finalen igång och matchen den sänds i Sverige i TV6 och på Viaplay. Chelsea, precis som Magdalena själv, gör sin första Champions League-final och kommer då göra entré på Gamla Ullevis gräsmatta med svenska Magdalena Eriksson i täten som kapten.

- Det pirrar lite i magen när man tänker på möjligheten. Jag tror inte jag kunde se mig själv leda ut laget till en Champions League-final när jag flyttade till Chelsea, utan det är något som växt fram under tiden när jag tagit kliv för varje säsong. Men såklart är det väldigt häftigt och jag ska försöka njuta av det så mycket det bara går, avslutar Magdalena Eriksson.

  • Pepsi MAX
  • VISA
  • Hublot
  • Nike
  • Together#WePlayStrong