Finalklart i Svenska Cupen dam

BK Häcken FF mot Eskilstuna United DFF. Det finallagen i Svenska Cupen dam 2020/21 efter att Häcken besegrat FC Rosengård med 1-0 hemma på Bravida Arena. Matchens enda målskytt blev Stina Blackstenius som avgjorde i den 78:e minuten.

Under lördagen besegrade Eskilstuna United DFF Umeå IK FF med 4-2 uppe i Västerbotten och stod klara som finallag. Under söndagen blev BK Häcken FF deras motståndare efter en 1-0-seger mot FC Rosengård. 

Matchen var relativt chansfattig mellan två jämna lag som inte ville riskera för mycket mot starkt motstånd. När Häckens nyinbytte Anna Csiki kom runt på sin kant slog hon ett inlägg som målvakten Stephanie Labbé i Rosengårds mål missbedömde hamnade bollen framför fötterna på skyttedrottningen Stina Blackstenius som inte gjorde något misstag. 1-0-målet i den 78:e minuten blev också slutresultatet även om Rosengård gjorde allt i sin makt för att kvittera under slutminuterna.

Hanna Bennison kom helt fri i den 84:e minuten men avslutet gick rakt i ansiktet på Jennifer Falk i Häckens mål. Bara ett par minuter efteråt hade Jelena Cankovic ett skott i ribban men bollen ville inte in. Häcken stod som segrare och möter därmed Eskilstuna i finalen av Svenska Cupen den 13 maj.