Glas siktar mot finalen

Bayern München leder dubbelmötet med Chelsea FC med 2-1, efter att Hanna Glas med vänsterfoten tryckt dit det just nu avgörande målet i tyska lagets favör på hemmaplan i söndags. På söndag väntar nu semifinalreturen i London – och Hanna Glas har finalen på Gamla Ullevi den 16 maj i sikte.
- Det skulle vara en dröm som går i uppfyllelse, det man jobbar för varje dag, säger landslagsbacken inför söndagens returmatch.

I söndags drev Hanna Glas bollen offensivt från sin högerbacksposition, närmade sig straffområdet, vek in vänster och stänkte dit bollen distinkt i målets högra sida. Hårt och otagbart för Chelseamålvakten Ann-Katrin Berger. Målet betydde 2-1 i Bayern Münchens favör i den första av två semifinaler i UEFA Women’s Champions League.

- Jag bestämde mig ganska tidigt för att gå på avslut, men behövde skapa mig ytan för det. Kände när jag kom nära mål att jag kunde vika inåt och då sköt jag med fel fot. Ett väldigt viktigt mål såklart.

- Jag fick på ett riktigt bra skott och det var såklart stor glädje när bollen gick i mål. Att få göra ett sådant mål i en stormatch som en semifinal i Champions League är jättestort.

Glas mål blev matchavgörande i den första semifinalen. München vann med 2-1 och reser nu till London för bortareturen på söndag i ledning. Men än är det bara halvtid i dubbelmötet, och Glas ser fram emot returen där kampen om ena finalplatsen ska avgöras.

- Vi tar med oss mycket från förra matchen, bland annat hur vi försvarade oss på ett bra sätt. Men samtidigt vill vi slipa på lite detaljer vi kan göra ännu bättre, säger Glas och resonerar om matchplanen kopplat till lagets gjorda bortamål:

- Det blir viktigt att vi inte hamnar för lågt utan går för att vinna även denna match. Även om vi är vidare på oavgjort så är det svårt att spela på ett resultat så. Det har man erfarenhet från tidigare matcher och något man sett på TV i och med det räcker med ett mål för motståndarna. Det blir viktigt att se det som en helt ny match och att gå för vinst.

Hanna Glas jublar tillsammans med lagkamrater efter 2-1-målet mot Chelsea.

Finalen i Göteborg

Vid vinst i dubbelmötet väntar alltså final i Champions League på Gamla Ullevi i Göteborg, landslagets nationalarena. 90 minuter viktig fotboll väntar Hanna Glas och Bayern München – för i siktet är finalen på svensk mark.

- Det hade varit enormt stort för mig personligen att nå en final i Champions League. Det är för den typen av matcher man tränar så hårt som man gör, som man drömmer om att få spela. Ja, det är för den typen av matcher man spelar fotboll.

- Givetvis är det tråkigt att finalen kommer spelas utan publik. Men visst känns det lite extra ändå med en final i Sverige, och då det är hemmaplan för landslaget. Tillsammans med laget ska jag göra allt på söndag för att nå dit, avslutar Glas.

Semifinalreturen mellan Chelsea och Bayern München har avspark 13.30. I den andra semifinalen väntar returmöte mellan Barcelona och PSG, en match med avspark 12.00.

Officiella partners UEFA Women's Champions League

  • Pepsi MAX
  • VISA
  • Hublot
  • Nike
  • Together#WePlayStrong